Boris Banović spreman za Split: 'Svidjet ću se Dalmatinkama'

Piše: CroModa, Split, Zagreb
Objavljeno 24.11.2015.

0

Boris Banović | Foto: Dorijan Kljun

Boris Banović | Foto: Dorijan Kljun

Splitska publika posebno raduje dolasku najopasnijeg modnog kritičara, Borisa Banovića - Fashion Gurua na Monturu Underground 2015.

Otkako je Boris Banović počeo stvarati i lansirati svoje kolekcije pod brandom B2 Boris Banović, prvi put će svoj rad predstaviti u Splitu.
"Da, prvi put se predstavljam Splitu kao dizajner i kao Boris Banović, pomalo sam uzbuđen. Splitska publika je poznata po kritičnosti, ali i ja sam siguran u svoje modele. Predstavit ću clubbing i evening wear kolekciju. Siguran sam da će se svidjeti splitskim damama, jer one su poznate po tome da se vole lijepo odjenuti", kaže Boris uoči Monture.
Kolekcije Borisa Banovića tijesno su naslonjene na klasiku, ali s malim modernim intervencijama i osobnim pečatom autora.

"Definitivno sam klasičar, kako bi rekli. Ali biti klasičar nije nikako dosadno, dapače, napraviti klasičnu haljinu a da nije već viđena je itekako težak zadatak. Tako su moje kreacije vrlo nosive, a ujedno sekseplne, a nikako vulgarne. Žena mora biti dama i senzualna, a ipak pomalo provokativna. Tako se osjeća žena u mojim modelima", objašnjava popularni Fashion Guru.

"Svi znamo da su Dalmatinke među najljepšim ženama svijeta, a - naravno - i Dalmatinci su zgodni. Vaš senzibilitet za modu je itekako istančan, ali zbog toga što je to ipak, kako vi kažete, izvan Zagreba, teško se odlučujete na inovacije u strahu da ne dobijete neku lošu kritiku ili da se pak previše istaknete. Zato sam ja još više siguran u svoje modele", kaže Boris Banović.

VIŠE O TEMAMABoris BanovićMonturaFashion GuruSplit Fashion Destination
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se