Borba protiv diktata: Etna Maar inspirirana filmom 'The Matrix'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.10.2014.

0

Andrijanina nova kolekcija, koja će biti predstavljena na Cro A Porteru, namijenjena je onima koji odbijaju poslušno slijediti trendove i biti dio kolektiva

Nova kolekcija hrvatskog modnog studija Etna Maar inspirirana je filmom "The Matrix". Baš poput glavnog junaka Nea, dizajnerica Andrijana Subotić Pjajčik, krenula je u bitku sa "strojem" koji diktira što se mora nositi ove sezone.
Pred sebe je postavila izazov: pokazati kako su modni trendovi samo iluzija za koju je netko, u određenom trenutku, odlučio da će biti istinita.
Andrijanina nova kolekcija, simboličnog naziva "The One", namijenjena je onima koji odbijaju poslušno slijediti trendove i biti dio kolektiva. Obraća se modnim buntovnicima koji aktualne trendove koriste samo kao inspiraciju i interpretiraju ih na sebi svojstven način.

U samoj je kolekciji vidljiva 'bitka' avantgardnih krojeva s tri aktualna trenda: minimalizmom, raskošnom slojevitošću i vječnom ljubavi prema crnoj boji.

Kolekcija uključuje bogata pletiva izrađena od efektne vunene pređe – zaštitni znak Etne Maar, duge kapute i haljine koje izgledaju poput skulptura. Prevladavaju crna, siva i petrolej zelena boja.

Od materijala su korišteni vuna, neopren, pamuk i umjetno krzno, a na bazičnim odjevnim predmetima  poput majica, potkošulja ili tajica pojavljuje se print s programskim kodom Etna Maar web stranice.

Ulogu zaštitnog lica kolekcije za jesen/zimu 2014/15. odigrala je fantastična Ivana Severinac (Talia model) pred objektivom fotografkinje Karmen Poznić. Kompletno žensku ekipu sa snimanja zaokružuju Tena Bašić, koja se pobrinula za make-up, i Nina Dundur (frizura).

VIŠE O TEMAMAIvana SeverinacKarmen PoznićTena BašićNina DundurTalia modelCroAPorterEtna MaarAndrijana Subotić Pjajčik
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se