Boja u kojoj je sve sadržano: Charlie design najavljuje zimu u crnom

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.11.2017.

0

Loredana Bahorić svoju estetiku već godinama gradi na kontrastima, spajanju neočekivanih materijala i multifunkcionalnosti

Napraviti univerzalnu modnu priču samo u crnoj boji, a da nas istovremeno razoruža snagom likovnog jezika, nije nimalo jednostavno. Charlijeva kampanja kao da pršti bojama, međutim radi se samo o nijansama i teksturama crne. Modni rukopis bazira se na čistoći geometrijskih formi, eksperimentalnim materijalima, pojedinim ručno završenim elementima te vješto izbalansiranim volumenima. Vizuali djeluju moćno i istovremeno su snažni i prozračni, na trenutke gotovo da gube monokromnost i djeluju živo. Crna boja, koja to zapravo nije, pretvara se iz transparentne i profinjene u tamnu i nedokučivu, mat se izmjenjuje sa sjajnim, krzno s prozirnim. Tvrdnja da je "u crnoj boji sve sadržano" nije mogla naći jasniju modnu priču.

Loredana Bahorić svoju estetiku već godinama gradi na kontrastima, spajanju neočekivanih materijala i multifunkcionalnosti, njeni komadi nemaju dnevni ili večernji predznak i to je ovdje najjasnije vidljivo. Bogatstvo tekstura u funkciji je nadomještaja boje pa umjetno krzno, ručno rezana koža s perforacijama, svileni organdij, gruba vuna i nakit s drvenim elementima grade magičnu zimsku priču.

Ne trebate biti modni insajder da biste znali kako Lori ništa ne prepušta slučaju i da Mare stoji iza apsolutno moćnih fotografija. Ipak, ovakav spoj i sinergiju dvoje vrhunskih kreativaca teško je naći, i to ne samo na hrvatskoj modnoj sceni. Sinergija je gotovo opipljiva i svaka nova suradnja Charlie / Milin znači i novo pomicanje granica.

"Ja uvijek na početku snimanja s Lori malo lutam. Malo, kažem...jer tu je cijeli štender robe koja se stihijski pojavila u tjedan dana. Nikad nisam srela dizajnericu koja zaokruženu kolekciju toliko lako i brzo stvori...", kaže fotografkinja Mare Milin.

Zaštitno lice kolekcije je Zita Nakić (Talia Model).


VIŠE O TEMAMALoredana BahorićCharlie Designcrna bojaMare MilinZita Nakić
Povezano