Boja godine? Pantone tvrdi da će 2019. biti u znaku koraljne

Piše: T.M., Zagreb
Objavljeno 31.12.2018.

1

Boja koja će vladati u 2019. godini | Foto: Pantone

Boja koja će vladati u 2019. godini | Foto: Pantone

Nakon ljubičaste, koju je Pantone proglasio Bojom 2018. godine, primat preuzima koraljna, boja koja će prema Pantone Color Instituteu obilježiti 2019.

Već 20 godina Pantone bira Boju godine (Color of the Year), a ovaj odabir ima svoju snagu i utjecaj na različite industrije, između ostalih i onu modnu. I dok je 2018., po Pantoneu, protekla u znaku ljubičaste, 2019. bit će u znaku vladavine - koraljne.
Članovi Pantone Color Institutea označili su živu koraljnu (16-1546) kao boju koja će obilježiti trendove u svijetu dizajna i kulture u 2019. godini. Ova boja, objašnjavaju iz Pantonea, emitira poželjne, energizirajuće aspekte, te u svojoj veličanstvenoj pojavnosti očarava sve oko sebe.
Moć koraljne posebno je vidljiva u industriji zabave, produkciji filmova te trendova u svijetu putovanja, namještaja i, nadasve, mode.

Bit će zanimljivo vidjeti koliko je Pantone pogodio tendencije u svijetu modne industrije. Ljubičasta, koju je Pantone proglasio Bojom 2018., nije se baš pokazala neprikosnovenom, uskoro ćemo doznati je li Pantone pogodio ili kiksao kada je riječ o 2019.

VIŠE O TEMAMAPantonePantone Color Institutekoraljna boja
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se