Bili smo i na Whitesnakeu na Šalati, evo kako nam je bilo

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 08.07.2019.

0

Whitesnake u Zagrebu | Foto: Srečko Zajec, CroModa

Whitesnake u Zagrebu | Foto: Srečko Zajec, CroModa

Legendardni sastav Whitesnake, predvođen Davidom Coverdaleom, nastupio je na zagrebačkoj Šalati. Evo kako nam je bilo na jednom od najiščekivanijih ljetnih koncerata!

Točno dva tjedna nakon megalomanskih koncerata velikih Foo Fightersa promotorska ekipa iz agencije LAA krenula je u egzekuciju serije srpanjskih koncerata u zagrebačkoj metropoli, točnije zagrebačkoj Šalati. Krajem mjeseca očekuju nas miljenici hrvatske publike Skunk Anansie, dok je s tri dana razmaka početkom srpnja Šalatu pokorio kultni Whitesnake i diva domaće glazbene scene Josipa Lisac. Spletom okolnosti potonju na žalost nismo uspjeli uhvatiti (nadam se da nećemo morati čekati Advent i tradicionalni koncert za Karla Metikošu), ali gospodina Davida Coverdalea i njegov bend srećom jesmo.

Postoje dvije kategorije starih bendova - stari i „stari“. Stari koji na samom zalazu karijere pokušavaju zaraditi još pokoji dolar, kod publike ne izazivaju apsolutno nikakvo uzbuđenje i kao takvi nerijetko dolaze baš na siromašnija tržišta poput hrvatskog (s nekih 10-15 godina zakašnjenja). Tome smo na žalost u zadnje vrijeme bili i previše puta svjedoci, posebice u zadnjih nekoliko toplijih (festivalskih) mjeseci. S druge strane postoje i „stari“ bendovi, bendovi koji možda već i djeluju preko 20, 30 i više godina, ali još uvijek su pri ili oko samog vrha glazbene industrije. Paralelu mogu odmah povući s nekoliko ljetnih koncerata koji su se već ranije održali na Šalati - Slashom i The Cultom.

David Coverdale | Foto: CroModa

David Coverdale | Foto: CroModa

U tom pogledu Whitesnake nastavlja tradicionalno dobru ponudu žestokih koncerata koji se održavaju tijekom toplih zagrebačkih noći gotovo svakog ljeta. David Coverdale možda se opako bliži sedamdesetoj godini života, ali to ne znači da Whitesnake još uvijek ne odvaljuje i više no solidne dionice uživo. Praćena odličnom postavom glazbenika, promocija novog albuma „Flesh & Blood“ tako nastavlja niz započet 2008. kontinuiranim štancanjem novih studijskih uradaka svake tri do četiri godine.

Foto: Srečko Zajec, CroModa

Foto: Srečko Zajec, CroModa

Bilo da ste za Whitesnake čuli zbog poznavanje opće kulture ili pak preko emisije Milana Tarota (poznatog kao i vidoviti Milan), naći se na Šalati prošlog tjedna nipošto nije bilo na odmet. Uz miks starih klasika i novih ljubića s gore spomenutog albuma, bila je to vrlo dobra večer popraćena nenadanim pljuskom i na momente mutnjikavim zvukom, a što nikako nije umanjilo doživljaj energičnosti koju su generirali glavni likovi na pozornici. Uzevši u obzir njihov prosjek godina i umijeće plivanja u showbiz vodama, zbog čega još dovoljno dobro kotiraju i u poslovnom i u umjetničkom pogledu, uopće ne sumnjam na njihov ponovni dolazak u Zagreb.


VIŠE O TEMAMAWhitesnakekoncerti u ZagrebuLAA AgencyDavid Coverdale
Povezano