Beth Ditto, The Gossip, LOVE Magazine...

Piše: Gasha Miladinović
Objavljeno 20.03.2009.

0

O Love Magazineu smo već pisali. Prvi broj ove zanimljive tiskovine, koju je pokrenula najmoćnija stilistica na svijetu - Katie Grand, u suradnji s Conde Nast publikacijama, dofurao nam je trostruku naslovnicu s Agyness Deyn, Iggyjem Popom i Iris Strubegger. Izdanje časopisa Love za proljeće/ljeto 2009. donosi i editorijal sa kontroverznom Beth Ditto, pjevačicom grupe The Gossip.

The Gossip je bio prvi bend koji je potpisao ugovor s jednim dijelom Sony Recordsa koji je trebao biti nešto kao gay record label. Njihov prvi singl - Standing In The Way of Control -  je buntovna pjesma protiv suludih pokušaja tadašnjeg američkog predsjednika, Georga Busha, da potpuno zabrani gay brakove.

LOVE Magazine

LOVE Magazine

Beth Ditto za magazin Love

Beth Ditto za magazin Love

O Love Magazineu smo već pisali. Prvi broj ove zanimljive tiskovine, koju je pokrenula najmoćnija stilistica na svijetu -  Katie Grand, u suradnji s Conde Nast publikacijama, dofurao nam je trostruku naslovnicu s Agyness Deyn, Iggyjem Popom i Iris Strubegger. Izdanje časopisa Love za proljeće/ljeto 2009. donosi i editorijal sa kontroverznom Beth Ditto, pjevačicom grupe The Gossip.

Beth Ditto je najnevjerojatnija pin-up ikona našeg vremena. Ona je gay, bori se za prava homoseksualaca i ima curu/dečka transseksualca. Njena iskrenost je očaravajuća i brutalna u odnosu na mainstream kulturu. Najbolja prijateljica joj je Kate Moss, koja joj pomaže da se nosi sa slavom. Svi oni koji su intervjuirali Beth kažu da je njena frizura jedina stvar koja se mijenja sa svakim novim albumom. I možda činjenica da više ne spava u motelima sa žoharima, već u skupim hotelskim sobama.

The Gossip je bio prvi bend koji je potpisao ugovor s jednim dijelom Sony Recordsa koji je trebao biti nešto kao gay record label. Njihov prvi singl - Standing In The Way of Control -  je buntovna pjesma protiv suludih pokušaja tadašnjeg američkog predsjednika, Georga Busha, da potpuno zabrani gay brakove. Pjesma u tom smislu podsjeća na legendarnu Nirvaninu Smells Like Teen Spirit. Četvrti album The Gossipa nastaje pod vodstvom američkog producenta i rock vizionara Ricka Rubina, čiji je jedini savjet „Just Be Yourself“.

Bend je iz Portlanda, a Beth je rođena u Arkansasu. Majka joj je prostitutka. Kada Beth vrlo iskreno priča o ovim stvarima, ona to čini na način koji sve neobične razlike ili iskustva čini normalnim, odnosno razumljivijim. Uglavnom, djevojčica koju su sva djeca zadirkivala na kraju je ispala najzabavnija. Uživajte u modernom njemačkom ekspresionizmu.

Poveznice: Love magazin, Beth Ditto, The Gossip, Gay, George Bush, Rick Rubin, Katie Grand, Gasha


Povezano