Berlinska DJ-ica Cinthie u petak u Petom kupeu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 31.01.2023.

0

DJ Cinthie

DJ Cinthie

Kum ex-yu funka Tihomir Pop Asanović vraća se velikim koncertom u Petom Kupeu. Stiže i Cinthie, jedna od trenutačno utjecajnijih svjetskih DJ-ica.

Sedamdesete su godine u bivšoj državi bile zlatno kreativno doba za muzičke žanrove poput funka, jazza i progresivnog rocka, a jedna od ključnih figura bio je Tihomir Pop Asanović, po mnogima i jedan od najvećih glazbenika na ovim prostorima. Ovaj klavijaturist i skladatelj goleme energije posljednjih se godina vratio svirkama, a s posebnom pažnjom priprema koncert u četvrtak, 2. veljače u Petom Kupeu.

3. veljače u Peti Kupe stiže jedena zanimljiva dama. Odavno je zovu renesansnom ženom house glazbe, no Cinthie je izrasla u jednu od najcjenjenijih osoba u suvremenoj elektroničkoj glazbi posljednjih godina, kako u svom Berlinu, tako i širom svijeta. U punoj formi dolazi u Peti Kupe u subotu, 3. veljače na Imogen Label Night.

Ova DJ-ica i producentica te vlasnica etikete i trgovine pločama nedvojbeno uživa u plodovima opredjeljenja da svoj život uroni u klupsku kulturu. Njezino duboko znanje blista u njezinim setovima i produkcijama u širokom rasponu klasičnih i suvremenih house i techno zvukova.

U najuspješnijem razdoblju svoje karijere Cinthie bilježi svirke diljem planeta, vlastitu bogatu produkciju te rad u nedavno izgrađenom studiju punom vrhunske vintage opreme. U Petom Kupeu pridružuje joj se Camaro, DJ i promotor, već godinama prisutan na berlinskoj sceni, a dodatni začin dat će i domaćin Antonio Zuza.


VIŠE O TEMAMATihomir Pop AsanovićDJ CinthiePeti Kupe
Povezano