Behide: Dioralop i Manufakturist u svijetu produkt dizajna

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.04.2013.

0

Dioralop + Manufakturist = Behide

Dioralop + Manufakturist = Behide

Na nedavno održanom Cro A Porteru Andreja Bistričić i Maja Merlić, koje zajednički stvaraju pod imenom Dioralop, predstavile su projekt Behide, kojim su istupile u svijet produkt dizajna

Behide je paravan koji istovremeno dovoljno skriva, ali je prozračan i djelomično providan. Naglašava proces razodijevanja i skrivanja te omogućava odlaganje odjeće. Iako ne zaštićuje potpuno od pogleda znatiželjnika, on svojom prisutnošću odvaja prostor te postaje objekt koji stvara prostor intime. Behide, kao predmet, suptilno ukazuje na nekoliko namjena u domeni stanovanja i odijevanja. Nastao je kao rezultat suradnje dva mlada hrvatska branda, već spomenutog Dioralopa te Manufakturista, iza kojeg stoje Mia Bogovac, Matea Bronić, Dora Đurkesac, Kristina Volf i Maša Milovac.
"Suradnje sa srodnim strukama predstavljaju nam inspiraciju i poticaj da iskoračimo iz uobičajenog pristupa projektiranju. Tako se formuliraju nove polazišne točke i pristup realizaciji proizvoda. Cilj ove suradnje bio je osmisliti predmet, koji će u jednakoj mjeri doprinijeti modnom i produkt dizajnu. Težile smo dizajnirati objekt koji bi bio odraz suživota predmeta, odjeće i prostora", naglasile su djevojke iz dizajn branda Manufakturist.

VIŠE O TEMAMADioralopprodukt dizajnMia BogovacMatea BronićDora ĐurkesacKristina VolfMaša MilovacManufakturistAndreja BistričićMaja Merlićindustrijski dizajn
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se