Banksyjevi radovi na impresivnoj izložbi u Beču

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 25.07.2020.

0

Foto: Manfred Szlezak

Foto: Manfred Szlezak

Nakon Istanbula, Pariza, Berlina i Budimpešte impresivna izložba 'The Art of Banksy' stigla je i u bečku dvoranu Sofiensaal u 3. okrugu

Jedan od najpoznatijih uličnih umjetnika i crtača grafita današnjice, Banksy, vjerojatno je i najtajanstveniji na svijetu. Ovaj Britanac star približno 40 godina uspješno drži svoj identitet u tajnosti, a njegovi radovi osvajaju ne samo ulice, već i aukcijske kuće diljem svijeta.
Nakon Istanbula, Pariza, Berlina i Budimpešte impresivna izložba "The Art of Banksy" stigla je i u bečku dvoranu Sofiensaal u 3. okrugu. Otvorena je 23. srpnja, a prikazuje više od 100 Banksyjevih radova koji su velikim dijelom reproducirani posebno za ovu izložbu. To uključuje i neke od njegovih najpoznatijih grafita poput "Djevojčice s balonom".
Nakon razgledavanja radova posjetitelji mogu uživati u kratkom filmu koji pruža uvid u stvaralaštvo kralja street arta.

Bečka se izložba od prijašnjih razlikuje po tome što po prvi put uključuje neke instalacije. Tako posjetitelji, primjerice, mogu vidjeti repliku Banksyjeva studija ili onu kupaonice u obiteljskom domu koju je tijekom pandemije koronavirusa oslikao motivima štakora.

Ova zanimljiva izložba može se posjetiti sve do 4. listopada 2020.

VIŠE O TEMAMAgrafitiBanksyizložbe u BečuSofiensaal
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se