Australska senzacija Mildlife gostuje u Petom Kupeu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.05.2024.

0

Foto: Peti Kupe

Foto: Peti Kupe

Četveročlani jazz-fusion sastav jedan je od najboljih australskih izvoznih muzičkih proizvoda. U zagrebačkom Petom Kupeu nastušit će 29. svibnja.

Oni stvaraju muziku s namjerom da rasplešu ljude. "Tako je dobar osjećaj kad se na koncertu osjeti energija i publika se počne gibati", kažu u australskom bendu Mildlife koji ove srijede, 29. svibnja  gostuje u Petom Kupeu.

Od svog prvijenca 2017., četveročlani Mildlife brzo je izrastao u jedan od najhvaljenijih australskih bendova. „Iako mnogi često ne uspiju opravdati hype nakon snažnog debija, Mildlife je možda jedna od onih rijetkih grupa koje uspijevaju nadmašiti očekivanja, stvarajući album života“, napisao je svojedobno Rolling Stone.

Jedan od najboljih australskih izvoznih muzičkih proizvoda stvorio je potpuno vlastitu nišu, onu koja spaja jazz, plesnu glazbu i psihodeliju u neobično jedinstvenu, potpuno očaravajuću glazbu. Dvostruki su dobitnici nagrade ARIA s više od 120 nastupa u posljednje dvije godine.

Koncert u suradnji s Velvet Festivalom bit će premijerni u Hrvatskoj, a ujedno i prvi nastup na turneji kojom promoviraju novi album "Chorus“, trenutačno najprodavaniji u Australiji. Originalna mješavina ranog disca, space jazza, kraut rocka i psihodeličnog funka najviše karakterizira njihov zvuk, a činjenica da su ovi vrhunski glazbenici ujedno i najbolji prijatelji čini ovaj događaj nezaobilaznim za sve ljubitelje vrhunske glazbe.

Koncertu će prethoditi druženje uz DJ program na terasi Petog Kupea već od 18 sati.


VIŠE O TEMAMAPeti Kupekoncerti u ZagrebuMildlife
Povezano