Astra Sports Tourer: Novi Opelov karavan

Piše: CroModa.com, Zagreb
Objavljeno 16.11.2010.

0

Opel Astra Sports Tourer

Nova Astra Sports Tourer donosi stil, praktičnost i ekološki prihvatljive tehnologije u segment kompaktnih karavana, pružajući vlasnicima mogućnost da koriste jedno vozilo za profesionalne i istovremeno privatne potrebe.

Opel Astra Sports Tourer

Dijeleći istu Opelovu dizajnersku DNK i ime Sports Tourer sa svojom većom sestrom Insignijom, Astra Sports Tourer također dolazi sa sličnim fokusom na prvoklasnu kvalitetu i funkcionalnost. Na skulpturalnost unutrašnjosti već viđenu kod Astre hatchback, dodana je mogućnost prijevoza veće količine prtljage.
 
Učinkovit dizajn prtljažnika koji omogućuje utovar impresivnih 1.550 litara tereta praćen je pametnim, luksuznim značajkama kao što su nova stražnja sjedala FlexFold - sustav kojim se stražnja sjedala preklapaju na dodir gumba.

Sportski izgled Astre Sports Tourer prati jednako sportsko iskustvo vožnje. Novi karavan dijeli isti inovativni stražnji ovjes i mehatroničko podvozje FlexRide kao i hatchback-verzija. Ostale značajke, vodeće u klasi, kao što su prilagodljiva prednja svjetla AFL+ i ortopedski certificirana ergonomska prednja sjedala dodaju dašak luksuza i sigurnosti užitku vožnje.

Velik izbor motora sastoji se od devet ekonomičnih agregata i nudi raspon od 70 kW/95 KS do 132 kW/180 KS. Tehnologija Start/Stop koja također štedi gorivo bit će prvo predstavljena na motoru 1.3 CDTI (70 kW/95 KS) početkom iduće godine, a donijet će i smanjenje emisije ugljičnog dioksida na samo 109 g/km.

Opel je bio među prvim proizvođačima automobila u Europi koji je početkom pedesetih predstavio karavansku karoserijsku izvedbu. Nova Astra Sports Tourer tako profitira od Opelove stručnosti u dizajniranju i konstrukciji karavana koja traje duže od 50 godina.

Astra Sports Tourer nastavit će se na trend izvrsne prodaje svoje hatchback sestre za koji je dosad zaprimljeno gotovo 200.000 narudžbi. Posljednjih nekoliko godina oko 25% svih Astri prodanih u Europi bile su karavani.

Zamišljena i razvijena u Opelovom međunarodnom centru za tehnički dizajn u njemačkom Rüsselsheimu, Astra Sports Tourer će se proizvoditi u Opelovom pogonu u Ellesmere Portu u Velikoj Britaniji. U prodajnim salonima će se naći početkom 2011. godine.

VIŠE O TEMAMAAstra Sports TourerOpelkaravanautomobili
Povezano


Još iz rubrike Auto

Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se