ARTBAT i Indira Paganotto prvi headlineri Sea Dancea

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.02.2023.

0

Artbat. Foto: Sea Dance

Artbat. Foto: Sea Dance

Započelo je odbrojavanje do 9. izdanja Sea Dancea, najvećeg crnogorskog festivala, koji će biti održan u novom, više ljetnom terminu, od 18. do 20. kolovoza, na plaži Buljarica kod Budve

Prvi headlineri su dva trenutno najuzbudljivija imena na svjetskoj elektronskoj sceni – melodic techno duo ARTBAT i psytechno zvijezda u strelovitom globalnom usponu Indira Paganotto. Gitaristički zvuk za sam vrhunac ljeta donose rockeri Van Gogh, dok će trap beatove diktirati  Senidah i Crni Cerak & Lacku.

Festival će i ove podržati crnogorsku elektronsku scenu, čijim izvođačima će biti posvećena posebna pozornica! Ova imena su samo početak novog Sea Dance putovanja, za koje prodaja ulaznica počinje 1. ožujka, po poklon cijeni od 29 EUR.

Ravno s poznate Exitove Dance Arene na Sea Dance stiže autentični dvojac ARTBAT. Poznati kao izuzetno aktivni producenti, samo što su objavili prvu pjesmu u 2023. „Dreamcatcher“, dok su prošlu godinu završili hvaljenim singlom „Tibet“. Izdanja sada objavljuju na njihovom labelu Upperground, pod kojim u posljednje vrijeme organiziraju i seriju događaja. Uspeli su steći popularnost, a da istovremeno ostanu vjerni underground zvuku. Prestižni Mixmag ih je 2019. godine proglasio Zvijezdama godine, a ponijeli su i titulu #1 najprodavanijih artista na Beatportu, kao i priznanje za Najbolje izvođače godine u sklopu Ibiza DJ nagrada. Njihovo stvaralaštvo obilježili su remiksi Monolinkove pjesme „Returning To Oz” i „Age of Love“ (u suradnji s velikim Pete Tongom), a sada su definitivno na vrhuncu svoje skoro desetljeća duge karijere.

Klaberi širom svijeta oduševili su se energijom i zvukom koji je donijela Indira Paganotto. Zvuk koji spaja techno i Goa trance usavršavala je više od desetljeća, a plodove svog rada je u potpunosti ubrala prošle godine, koja ju je lansirala među najtraženije izvođače elektronske scene. Talent karizmatične Španjolke prepoznala je Charlotte de Witte, za čiji je label KNTXT Indira Paganotto objavila EP „Himalaya“ – i od tada je nezaustavljiva. Upravo s Charlotte nastupa na KNTXT događajima širom svijeta, koje rasprodaju bez izuzetka. Krajem prošle godine objavila je novi EP „Lions Of God“, čije su sve pjesme u jednom trenutku dostigle vrh Beatportove liste. Jaku povezanost s publikom ostvarila je što posvećenom interakcijom, što titulom „psytechno ratnici“, koju je dala svima koji energično plešu na njenim nastupima.


VIŠE O TEMAMAARTBATIndira Paganottoglazbeni festivaliSea Dance Festival
Povezano