Art Future od 15. rujna na ulicama Zagreba

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.09.2022.

0

Foto: Art Future

Foto: Art Future

Da nove tehnologije mijenjaju suvremeni umjetnički izraz pokazat će izložba Art Future koja se od sredine rujna održava na zagrebačkim ulicama

Art Future naziv je izložbe koja se od 15. rujna do 15. listopada događa na zagrebačkim ulicama u sklopu projekta Artupunktura. Dvadesetak umjetnika iz Hrvatske i svijeta izlagat će 3D skulpture koristeći tehnologije proširene stvarnosti. Bit će to prilika da u središtu grada, ali i na drugim zagrebačkim lokacijama vidite umjetničke radove znamenitih 3D modelara. Riječ je o međunarodno afirmiranim umjetnicima. Iz Hrvatske su to, među ostalima, cijenjeni i nagrađivani modelari Veljko Popović i Igor Puškarić. Na zagrebačkim ćete ulicama također vidjeti skulpture globalno poznatog kolumbijskog umjetnika Botina kao i afirmiranog ruskog umjetnika Alekseja Severina koji živi u Italiji, a stvarao je i za Venecijanski bijenale.
Art Future prilika je da umjetnost uz pomoć suvremene tehnologije doživite na posve nov način. Naime, tehnologija je za takvu vrstu prezentacije umjetnosti dostupna već godinama, ali su izložbe bile rijetke sve do pandemije, kada ih intenzivnije promoviraju globalno relevantne kolekcije i muzeji, poput Guggenheima, koji se tako predstavlja na Venecijanskom bijenalu, te The New Museuma i David Zwirner Gallery.
Za gledanje ove izložbe potrebno je preuzeti besplatnu mobilnu aplikaciju. (ANDROID / IOS)

Art Future je zajednički projekt Turističke zajednice grada Zagreba i tvrtke Equinox Vision.

VIŠE O TEMAMAArtupunkturaizložbe u ZagrebuEquinox VisionVeljko PopovićIgor Puškarić
Povezano