Modna šetnja Zagrebom: Anamarija Asanović za Ghetaldus vintage

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.06.2013.

0

StreetStyle fotograf Goran Čižmešija fotografirao je Anamariju na ulicama Zagreba s naočalama iz nove Ghetaldusove kolekcije

Iako svoj modni san posljednje vrijeme živi u Istanbulu, dizajnerica Anamarija Asanović predah od  posla iskoristila je za posjet prijateljima u Hrvatskoj. Inače velika zaljubljenica u modne dodatke, posebno sunčane naočale, Anamarija je prošetala Zagrebom i Splitom u onima iz kolekcije Ghetaldus Vintage 2013.

StreetStyle fotograf Goran Čižmešija fotografirao je Anamariju odjevenu u svoju posljednju kolekciju, koju će uskoro predstaviti modnoj publici i javnosti.

Kolekcija Ghetaldus Vintage za sezonu ljeto 2013. sažima intrigantnu modnu interpretaciju kultnih Ghetaldusovih modela sunčanih naočala iz perioda od 1960-ih do 1980-ih koji su obilježili prošla desetljeća, a koji su u ovoj kolekciji dobili osuvremenjeni izgled minimalnim ali efektnim intervencijama.

Kolekcija se sastoji se od 10 modela proizvedenih od plastike i žice, u različitim bojama i veličinama. Plastični modeli izrađuju se posebnom tehnikom injekcioniranja, a nakon brojnih i pažljivih obrada, naočale se završno bojaju i lakiraju, te se u njih ugrađuju bojane organske leće kojima se prethodno nanosi zaštitni UV sloj. Metalni modeli sunčanih naočala izrađeni su od plemenitih materijala poznatih kao Alpaka i Monel, točnije od žice sačinjene od bakra, nikla, cinka, željeza i drugih elemenata u tragovima. Bojane i lakirane visokokvalitetne leće su kod metalnih modela također organske.

Svi modeli sunčanih naočala Ghetaldus Vintage ručno su izrađeni i ručno bojani u hrvatskoj tvornici Ghetaldus nedaleko Zagreba te s razlogom nose potvrdu kvalitete 'Made in Croatia'.


VIŠE O TEMAMAGhetaldus Vintagesunčane naočaleAnamarija AsanovićGoran Čižmešija
Povezano