Ana Maria Ricov za smjelu, odlučnu i samosvjesnu ženu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.06.2014.

1

Hrvatska dizajnerica Ana Maria Ricov snimila je kampanju za proljeće/ljeto 2014. koja se upravo nalazi u prodaji

Ana Maria Ricov S/S 2014 | Foto: Jure Perišić

Ana Maria Ricov S/S 2014 | Foto: Jure Perišić

Prepoznatljiva po vrhunskom kroju i istančanoj modnoj estetici, dizajnerica i ovaj put naglasak stavlja na čistoću forme i slojevitost. Ana Maria Ricov kreira za žene koje vole minimalizam i funkcionalnost te kojima je bitan osjećaj slobode i nesputanosti.

"Inspiracija za kolekciju bazira se na geometriji. Konstrukcija se temelji na skladu između ravnih linija i krivulja. Odjeću karakterizira jednostavna i čista forma te je dominantna slojevitost. Prisutni su prorezi, metalni zatvarači i jaki kontrasti. Na sličnu smo se ideju odlučili i u stvaranju kampanje pa je ljetna kolekcija u kontrastu s hladnom ekspresijom na fotografijama", izjavila je Ana Maria Ricov.

Kolekcijom prevladavaju pamuk, viskoza, svila i gumirani materijali, no, poseban efekt dinamičnosti daju transparentne tkanine, koje Ricov smjelo kombinira s gustim, neprozirnim materijalima. Paletu boja čine crna, siva, tamno plava te bijela boja. Ana Maria Ricov u svojim kreacijama vidi smjelu, odlučnu i samosvjesnu ženu kojoj je estetika jednako važna kao i funkcionalnost. Tu je viziju, zarobljenu u trenutku, dočarao mladi fotograf Jure Perišić. U ulozi modela je Katarina M. iz agencije Talia model, za make-up se pobrinula Petra Sever.

VIŠE O TEMAMAAna Maria RicovJure PerišićPetra Sever
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se