Alesso i Fedde Le Grand headlineri Umaginationa

Piše: CroModa, Umag, Zagreb
Objavljeno 08.04.2014.

1

Umagination

Umagination

Regionalni glazbeni festival Umagination predstavlja impresivan line-up kojim će proslaviti peto jubilarno izdanje

Peto jubilarno izdanje regionalnog glazbenog festivala u Umagu najavljuje spektakularno otvorenje vruće ljetne party sezone. Umagination 2014. koji se održava od 30. do 31. svibnja na prostoru ATP Dance Arene u Umagu, predstavlja impresivan line-up, a sve ljubitelje vrhunske elektronske glazbe ove godine očekuje dvostruka doza zabave pod otvorenim umaškim nebom. Svjetske DJ zvijezde Alesso i Fedde Le Grand headlineri su rođendanskog izdanja istarskog festivala, a na pozornici ATP Dance Arene pridružit će im se i Thomas Gold, Danny Avila, Tujamo te grupa Vanillaz.

Fedde Le Grand nizozemski je DJ koji se 2006. godine proslavio hitom Put your hands up 4 Detroit koji ga je uvrstio među prvih pet izvođača na nizozemskoj Top 40 ljestvici. 2013. godine proglašen je 29. najboljim DJ-em svijeta prema prestižnoj Top DJ Mag ljestvici. Fedde je za Umagination čuo od svojih kolega koji su nastupali prošlih godina, a kako je riječ o maloj obljetnici festivala, sam je izrazio želju da bude dijelom ovogodišnje priče što će zasigurno obradovati brojne hrvatske obožavatelje nizozemske DJ zvijezde. DJ Alesso švedski je DJ, a posebno se specijalizirao u stvaranju glazbe poznate i kao progressive house. Svijetu je postao poznat 2011. godine kada su njegove remikseve i produkciju prepoznali i vrhunski DJ-i kao što su Avicii, Tiesto, Swedish House Mafia, Kaskade i mnogi drugi. Njegov remix Pressure bio je jedan od najslušanijih u 2011. Ove se godine u Miamiu, na Ultra Music Festivalu okrunio titulom DJ-a s najboljim setom, a kako zvuči Alesso uskoro ćemo provjeriti u Umagu.

Od svog prvog izdanja 2010. godine više od 50.000 posjetitelja zaplesalo je u ATP Dance Areni, a ovaj jedinstveni festival privukao je ljude iz više od 24 zemalja svijeta. Svoj su dolazak na ovogodišnje jubilarno izdanje već potvrdili brojni gosti iz Italije, Nizozemske, Slovenije, Austrije i Njemačke. Ovogodišnji Umagination je ujedno i Road To Ultra party, ususret najvećem glazbenom događaju u povijesti Hrvatske Ultra Europe Festivalu, koji se i ove godine održava u Splitu od 11. – 13. srpnja 2014. Vrijednost festivala prepoznala je i Turistička zajednica Istarske županije, a podrška cijele istarske regije, kao i odlična suradnja sa Gradom Umagom nastavlja se i ove godine.


VIŠE O TEMAMAUmaginationglazbeni festivaliThomas GoldDanny AvilaTujamoAlessoFedde Le Grand
Povezano