Aleksandra Dojčinović: "Čast mi je izlagati u Atelijeru Meštrović"

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.05.2018.

22

Aleksandra Dojčinović | Foto: John Pavlish

Aleksandra Dojčinović | Foto: John Pavlish

Uoči svoje pete samostalne revije, jedna od najpoznatijih i najuspješnijih hrvatskih dizajnerica, Aleksandra Dojčinović, govori za CroModu

CroModa: Bliži se tvoja peta samostalna revija za kolekciju jesen/zima 2018.. Što nam možeš reći o reviji i lokaciji?

Aleksandra Dojčinović: Čast mi je što sam dobila priliku izlagati u tako značajnom prostoru kakav je Atelijer Meštrović. Riječ je, naime, o nekadašnjem domu našeg najslavnijeg kipara Ivana Meštrovića, koji je u velikoj mjeri sam i uredio, a koji danas predstavlja muzej u cjelini budući da su u njemu izložena neka od njegovih najznačajnijih djela, uz ona na javnim površinama diljem svijeta. Svjesna sam i da ukazano povjerenje moram opravdati, zbog čega sam kolekciju ovaj put počela pripremati ranije. Nekoliko tjedana uoči revije završena je gotovo u cijelosti.

Što možemo očekivati od kolekcije?

- Osim što se ravnam po sezoni za koju dizajniram, uvijek mi je svojevrsna inspiracija i prostor u kojem izlažem. Ovaj put sam se dosta poigrala konstrukcijom, haljine i kaputi su dobili na volumenu i slojevitosti, naglašenih silueta, s kontrastnim detaljima koji ih čine posebnima i upečatljivima. Detalji u vidu cipela i torbica ovaj će put biti statement detalji u zanimljivim bojama i printevima, a jesen i zima u mojoj viziji biti će ovaj put vrlo bogate koloritom, osobito u nježnim i žarkim ružičastim nijansama.

Kakvi su aktualni trendovi?

- Kolekcija za proljeće i ljeto koju smo predstavili jesenas u Modernoj galeriji je trenutno u Lei Lou dućanima i na nju sam također vrlo ponosna, zato što obuhvaća komade za apsolutno sve prilike, od vjenčanica do pamučnih tunika. S obzirom da kolekcije, kao u svijetu, uvijek predstavljam sezonu unaprijed, drago mi je da sam i ovaj put uspjela naslutiti svjetske trendove za ovo ljeto. To znači čipka u svim mogućim kombinacijama i bojama, naglašeni rukavi, mini dužine, zanimljivi šorcevi i statement cipele kakve zasigurno jesu i naše sandale čizme Anabella.

Nedavno si konačno pokrenula web shop na radost brojnih ljubiteljica tvog dizajna koje nisu u Zagrebu ili u Splitu. Zašto si tako dugo čekala na taj korak?

Aleksandra Dojčinović | Foto: John Pavlish

Aleksandra Dojčinović | Foto: John Pavlish

- Dugo smo radili na njemu i nisam ga htjela pustiti u rad dok god nismo apsolutno svaki detalj doveli do savršenstva, a službeno smo njim na domeni www.leiloubyalex.com krenuli 12. ožujka ove godine. Htjela sam web shop koji će vizualom nalikovati sličnim web shopovima u svijetu, koji će sadržavati sve ono što je trenutno u ponudi u našim trgovinama i koji će biti lagan za upotrebu čak i onima koji nisu vješti s kompjuterima. Mislim da smo u svemu tome uspjeli, a osobito sam ponosna na činjenicu da dostavljamo, osim u Hrvatsku, BiH i Srbiju, u 28 zemalja Europske Unije te Sjedinjene Američke Države. Sve naše pošiljke na kućne adrese stižu personaliziranim i luksuznim bijelim kutijama s Lei Lou logotipom.

I za kraj - koji su  must have proizvodi za ovo ljeto?


- I ovo ću ljeto boju hvatati savršenom Bio Bazinom marmeladom za ubrzano tamnjenje, koja je sigurno jedan od naših, domaćih najboljih proizvoda i moj omiljeni kada je sunčanje u pitanju. Ljeti puno pažnje posvećujem njezi kože i kose, poznato je da sam ljubiteljica, kako preparativne, tako i dekorativne kozmetike, a pazim i na hidrataciju, izvana i iznutra. Ljeto je u mom slučaju rezervirano za jarke ruževe i blistava rumenila, a i highlighteri najbolje izgledaju na preplanuloj koži.

Želimo ti puno uspjeha s predstojećom revijom. Veselimo se vidjeti što si nam i ovog puta pripremila.

- Hvala vam puno. Drago mi je da naša suradnja traje uspješno već godinama. Jako vas volim čitati.


VIŠE O TEMAMAAleksandra DojčinovićLeilou by Alex DojčinovićAtelijer Meštrović
Povezano