Akcija koja je usrećila 264 djece iz udomiteljskih obitelji

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.12.2021.

0

Foto: Filip Popović

Foto: Filip Popović

Popis skromnih želja djece iz udomiteljskih obitelji, ali i biološke djece udomitelja, Zaklada je svakoga dana objavljivala na svojoj Facebook stranici

Nadolazeći blagdani ispunjeni su emocijama plemenitosti, zajedništva i lijepih uspomena. Drugu je godinu zaredom Zaklada "Hrvatska za djecu" uspjela u svom nesebičnom i plemenitom naumu organiziravši akciju Spojimo hrvatska srca kojom je ovih blagdana usrećila 264 djece iz udomiteljskih obitelji i biološke djece udomitelja. Na njihove su adrese, prema želji svakog djeteta, dostavljeni pokloni koje je Zaklada zajedno sa svojim donatorima marljivo prikupljala proteklih mjesec dana.
Mnogi su građani, ali i brojne pravne osobe, spremno pomogli Zakladi u ispunjavanju svake želje. Sudjelovanju u kupnji darova za djecu odazvali su se i učenici 8.a razreda OŠ Dragutina Kušlana iz Zagreba, djelatnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, djelatnici Državnog izbornog povjerenstva te brojni drugi koji su pokazali veliku empatičnost prema najmlađima. Popis skromnih želja djece iz udomiteljskih obitelji, ali i biološke djece udomitelja, Zaklada je svakoga dana objavljivala na svojoj Facebook stranici.
"Iznimno smo sretni i ponosni na odaziv brojnih građana, donatora te svih koji su i ove godine svojim učešćem pomogli u ostvarivanju dječjih blagdanskih želja. Ove smo godine dobili 91 prijavu udomiteljskih obitelji na Javni poziv od čega je 89 udomitelja dostavilo potrebnu dokumentaciju za aktivno sudjelovanje u Akciji. Surađivali smo s Centrima za socijalnu skrb i udrugama udomitelja. Zaklada je ispunjavala želje djece koje su bile razumne, u skladu s dobi djeteta te u skladu s vrijednostima koje Zaklada promiče. Kao i prošle godine, svi zajedno pokazali smo veliku empatičnost prema najmlađima te ćemo s posebnim zadovoljstvom uručiti darove djeci. Ovim putem zahvaljujem svima na donacijama" – istaknula je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade "Hrvatska za djecu".

VIŠE O TEMAMAHrvatska za djecuhumanitarne akcijeSpojimo hrvatska srcaRenata Gubić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se