Ajak: Novi afrički supermodel i nasljednica legendarne Alek Wek

Piše: CroModa.com
Objavljeno 18.06.2010.

0

Ajak

Stopama Alek Wek lagano je krenula 20-godišnja Ajak. Ova neobična djevojka iz Tonja u Sudanu 2001. je od ratnih užasa pobjegla u Keniju. Zanimljivo, jer 10 godina ranije Alek je doživjela istu sudbinu, samo što je umjesto u Kenije odabrala Englesku.

Ove je godine Ajak postala jedno od zaštitnih lica Benettona, a mogli smo ju vidjeti i na njujorškim revijama dizajnerskih brandova Reed Krakoff, Naeem Khan, Isaac Mizrahi, Rachel Roy i Marc by Marc Jacobs

Ajak

Afrika je u nogometnom zanosu, mediji se pitaju je li ovaj kontinent – pored dobrih tekmi – možda zaslužio i još jednog pravog svjetskog supermodela.  33-godišnja Sudanka Alek Wek je na zalasku karijere (prošle je godine odradila par rutinskih editorijala), vrijeme je za jednju njezinu mladu sunarodnjakinju!


Stopama Alek Wek lagano je krenula 20-godišnja Ajak. Ova neobična djevojka iz Tonja u Sudanu  2001. je od ratnih užasa pobjegla u Keniju. Zanimljivo, jer 10 godina ranije Alek je doživjela istu sudbinu, samo što je umjesto u Kenije odabrala Englesku.

Ajak je prošle godine potpisala ugovor s australskim Chic Managementom, a agenti prestižnih agencija uočili su je na Australia Fashion Weeku. Nakon toga je postala manekenka njujorške agencije IMG.

Ove je godine Ajak postala jedno od zaštitnih lica Benettona, a mogli smo ju vidjeti i na njujorškim revijama dizajnerskih brandova Reed Krakoff, Naeem Khan, Isaac Mizrahi, Rachel Roy i Marc by Marc Jacobs. U ožujku je u kreacijama Maisona Martina Margiele, Givenchyja, Jeana Paula Gaultiera i Lanvina osvojila i Pariz.Pogledajte galeriju fotografija s Ajak:

{gallery}zp21/ajak{/gallery}
Povezano

Crveni detalji u dekoraciji vašeg doma

Inspiracija s Pinteresta

Crveni detalji u dekoraciji vašeg doma


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se