Advent na Europskom trgu donosi uzbudljiv glazbeni program

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.12.2023.

0

Foto: Advent na Europskom trgu

Foto: Advent na Europskom trgu

Druženje koje se ne propušta i najveći open-air plesni podiji u gradu i ove godine bit će prepoznatljivi doživljaj Adventa s tisuću srca

Uz sjećanje na dobra, dobra, dobra stara vremena i zvukove kultnih zagrebačkih klubova Gjuro, Kulušić, Lapidarij, Jabuka i Saloon koje nam svakog tjedna biraju DJ-i protagonisti tih klubova na Adventu na Europskom trgu najavljena je kulminacija blagdanskog provoda.

Od beogradskog benda Bella Technika na Badnjak preko najvećih hitova Novih Fosila uz Sanju, Zeca i Marinka dan prije Badnjaka, do ispraćaja Stare godine uz Dragu Diklića tijekom dana i velikog partija za novogodišnju Silvestarsku noć. Druženje koje se ne propušta i najveći open-air plesni podiji u gradu i ove godine bit će prepoznatljivi doživljaj Adventa s tisuću srca.

Gjutorak

Svaki utorak već od 16:00 emocije budi neponovljivi DJ Mario Kovač koji nas vraća u najbolja vremena klupskog undergrounda i Gjure2. Posveta kreativcima 80-ih, kulturi i dobroj glazbi izmjenjuje se kroz koncerte, slam poeziju, DJ selekciju i goste iznenađenja.

Srijedom od 20 sati na EU Adventu glazbu bira Luka Boras aka LukadeLux, a koliko je clubbing važan dio kulture Zagreba, četvrtkom će posjetitelje podsjećati svestrani i jedan od najpoznatijih zagrebačkih DJ-a Pepi Jogarde.

22.12. Yammat Mojo Sound System party

Na Europski trg u svoj adventski studio na otvorenom kao i prethodnih godina uselila se Yammat ekipa, a poznata frekvencija 102.5 od 16:00 do 20:00 svaki dan središnji dio programa emitira upravo s Europskog trga. Veliki Yammat Mojo Sound System party Ivone Kovačević najavljen je ove godine za petak 22.12. već od 15:00 i sudeći po prethodnim godinama, opet će biti najposjećeniji u gradu.

23.12. Saloon u gostima: Sanja, Marinko i Zec izvode hitove Grupe Novi Fosili

Večer uz najveće hitove Novih fosila i kumove Saloona - Sanju, Marinka i Zeca se ne propušta! Drugo izdanje Saloona u gostima prisjetit će nas na megahitove kao što su 'Košulja plava', 'Ja sam za ples', 'Saša', 'Milena', 'Da te ne volim', 'Šuti moj dječače plavi'…Prije i poslije koncerta DJ kabinu preuzima još jedan zaštitni znak popularne diskoteke s Tuškanca - Maro Srezović. Program počinje od 17:00.


24.12. Domaćin u gostima: Felver i Bella Technika

                                                                  
Domaćin i glazbeni urednik ovogodišnjeg EU Adventa te nezaobilazni simbol zagrebačke plesne scene Marijan Felver, Europski trg za Badnjak pretvara u najveći plesni podij u gradu. Uz to, kao dobar domaćin Felver je posjetiteljima pripremio i božićni glazbeni poklon i u goste pozvao beogradski bend Bella Technika kojeg su osnovali bivši članovi kultnog Darkwood Duba. Njihova fuzija elektronike sa psihodeličnim rockom, popom i dubom osamdesetih upotpunit će slavlje koje počinje već od 12:00 i traje sve do 2:00.

29. 12. Lapidarij u gostima: DJ Zoran Pezo + Auf Wiedersehen

Jedan od kreatora programa kultnog kluba na Gornjem gradu, redatelj i DJ Zoran Pezo 29. prosinca na Europski trg dovodi Lapidarij u gostima. Duh vremena, progresivnu i alternativnu svjetsku glazbu uz Pezu taj petak predstavit će i njegovi gosti Auf Wiedersehen, sjajan beogradski electro rock'n'roll ili rave'n'roll bend.

31. 12. Ispraćaj stare i doček Nove - program za sve generacije

Uvod za pamćenje  već će u ranim popodnevnim satima Stare godine napraviti legendarni pjevač Drago Diklić koji će upravo u predstojećoj godini obilježiti čak 70-u obljetnicu na sceni. Uoči tog impresivnog jubileja počastit će nas još jednom klasicima kao što su „Prolazi sve“, „Još samo večeras“, „Opet si plakala“ i, naravno, „Zagreb je najljepši grad“.

Ostatak ovog posebnog dana rezerviran je za ples, jer sve moguće vidove plesne glazbe donose glazbeni sladokusci i maheri koji nas već dugi niz godina zabavljaju po raznim klubovima i radijima – Sergio, Jazzozo, LukadeLux i Alen S.

U Novu nas godinu uvodi Vitamin Disco, kolektiv poznat po urnebesnim tulumima, koji se oslanja na ranu eru disca te dekadenciju 70-ih i 80-ih. Emotivni spektakl, kakav isporučuju po domaćim klubovima i festivalima, pretvorit će trg ispod 1000 srca u savršeno mjesto za provod u najluđoj noći.


VIŠE O TEMAMAAdvent u ZagrebuCaffe de MatošAdvent na Europskom trgu
Povezano