8. Zagreb design week dolazi na jesen

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.06.2021.

0

Zagreb Design Week

Zagreb Design Week

Dizajn rješava probleme, a s obzirom na to da se problemi mijenjaju i danas su kompleksniji nego ikad, mijenja se i dizajn

Krajem rujna održat će se novo izdanje najvećeg događanja iz područja dizajna u Hrvatskoj, Zagreb Design Weeka. Središnja lokacija ponovno je Tehnički muzej Nikola Tesla / Hala V. U prizemlju će posjetitelji moći kupiti neke od najbolje dizajniranih proizvoda na hrvatskom tržištu, od namještaja do mode, a na katu nas očekuju izložbe: izložba finalista „ZGDW Award“, međunarodne nagrade za dizajn, radovi studenata i učenika dizajna, te niz međunarodnih, tematskih izložbi. Iza Hale V nalazi se vrt u kojem će se održavati predavanja, filmske projekcije i naravno, partyji!  Diljem grada niz partner lokacija  organizirat će vlastite programe.
Država partner je Nizozemska. Devedesetih godina dvadesetog stoljeća  nizozemski dizajn strelovito se uspinje u sam vrh svjetskog dizajna. Kako je mala država postala velika u dizajnu ispričat će dokumentarni film „To je nizozemski dizajn“ (It’s a Dutch Design) autora Elbea Stevensa. Izložbom „Oporavak!“ (Bounce Back!) bit će predstavljen nizozemski odgovor na aktualne društvene promjene. Nizozemska riječ za otpornost je „veerkracht“ i opisuje elastičnu silu opruge kojom se vraća u prvobitno stanje. Kustosice izložbe,  Marleen van Bergeijk i Lise Hardon, ovako opisuju koncept izložbe: "Oporavak se ne događa preko noći. Put do oporavka ispunjen je zavojima da bi na kraju, eksplodirala kreativnost koja povezuje ljude u zajedničkom rješavaju problema. Istovremeno osjećamo tugu i bol, dok se želimo čim prije vratiti u normalu. Pitanje je što je normalno, kad se sve promijenilo?"
Dizajn rješava probleme, a s obzirom na to da se problemi mijenjaju i danas su kompleksniji nego ikad, mijenja se i dizajn. Danas je nizozemski dizajn društveno i ekološki odgovoran, a takvi  će biti i izlošci koje ćete moći vidjeti u Hali V.

Otvorene su prijave za sudjelovanje u raznim programima. Do 21. lipnja možete prijaviti dizajnerski projekt za ZGDW Award, prostor u gradu za ZGDW partner lokaciju kao i prijaviti se za štand na ZGDW Concept Storeu ili ZGDW modnu reviju. Više informacija i prijavnice na zagrebdesignweek.com.

VIŠE O TEMAMAZagreb Design Week
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se