7 dana bez make-upa? Ove djevojke su se odvažile, evo kako je prošlo!

Piše: A.A., Zagreb
Objavljeno 30.11.2016.

9

Screenshot: YouTube

Screenshot: YouTube

Prema jednom istraživanju iz 2012. godine, u kojem je sudjelovalo 1.200 žena iz SAD-a, ispostavilo se da skoro svaka druga ispitanica ne voli svoju pojavu bez šminke

Nemali broj djevojaka ne može zamisliti život bez make-upa, a razlozi su bezbrojni. BuzzFeedYellow okupio je nekoliko ovisnica o svakodnevnom šminkanju koje make-up nose - kako kažu - zbog selfieja, zbog toga što osjećaju kao da je to 'must', zbog akni, ali i zabave.
Prema jednom istraživanju iz 2012. godine, u kojem je sudjelovalo 1.200 žena iz SAD-a, ispostavilo se da skoro svaka druga ispitanica ne voli svoju pojavu bez šminke. Prema drugom pak istraživanju, koje je 2013. proveo Mint.com, žene tijekom života potroše oko 15.000 američkih dolara (ili u priejvodu oko 106.000 kuna) na kozmetiku. Najviše u cijeloj priči profitira beauty industrija, koja godišnje 'okrene' preko 400 milijardi dolara.
No, tu nije kraj zanimljivostima vezanim uz šminku. Jedna studija iz 2011. pokazala je da žene koje nose make-up, bez obzira u kojoj količini, drugi percepiraju kao kompetentnije u odnosu na pripadnice ljepšeg spola bez make-upa.

Mnogima je, dakle, život bez make-upa naprosto nezamisliv, a ovaj mali eksperiment pokazao je kako to izgleda kada četiri ovisnice o šminki odluče (pro) živjeti sedam dana bez... make-upa! Zanimljivo je, pogledajte:


VIŠE O TEMAMAbez šminkebez make-upa
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se