6 prijedloga za promjenu izgleda garderobe

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 21.01.2021.

0

Foto: Ikea

Foto: Ikea

Ove ideje iz garderobe modne dizajnerice Kelly Ekardt koje nam donosi Ikea pobrinut će se za to da odabrana modna kombinacija dana bude pobjednička, i to baš svakoga dana

Promijenite način na koji se odijevate uz organizaciju odjeće i modnih dodataka tako da si olakšate pregled onoga što imate i potragu za onim što trebate. Ove ideje iz garderobe modne dizajnerice Kelly Ekardt koje nam donosi Ikea pobrinut će se za to da odabrana modna kombinacija dana bude pobjednička, i to baš svakoga dana!

1. Osmislite stanicu za odijevanje

Pretvorite neiskorišteni zid u verziju garderobe koja štedi prostor! Krenite od velikog ogledala, a zatim oko njega dizajnirajte savršenu stanicu za odijevanje. Razmislite o tome kako se želite odijevati i promijenite izgled prostora tako da odgovara vašim potrebama. Pripremite dovoljno kuka na koje možete objesiti odjeću i modne dodatke u svojoj blizini. Održavajte ih urednima, a ne na hrpi na podu.

2. Pametno iskoristite kutije

Kada je riječ o odlaganju modnih dodataka – podijelite pa vladajte. Pritom će vam kutije biti najbolji prijatelji – lako ih je pomaknuti i slagati jedne na druge, ali ih i upotrijebiti za skrivanje nereda tako da sve prividno izgleda uredno. Imam kutiju za sve vrste modnih dodataka i označavam ih kako bih znala što se u kojoj nalazi. Kad je riječ o cipelama, snimite fotografiju i zalijepite je na prednju stranu kutije kao odličan vizualan podsjetnik na to što zapravo imate.

3. Izložite modne dodatke kao umjetničko djelo

Ikea

Ikea

Dodajte dašak dramatičnosti u svoju garderobu. Upotrijebite šipke i kuke i pretvorite stražnju stranu vrata u upadljiv detalj koji je ujedno i rješenje za odlaganje omiljenih modnih dodataka. Kombinacija kuka i šipki omogućuje vam da zajedno odložite različite stvari, dok otvorena rješenja za odlaganje olakšavaju pronalaženje onoga što tražite.

4. Uokvirite svoj nakit

Riješite se zapetljanih lančića i izgubljenih naušnica te kutiju za nakit prenesite u okvir za slike i pretvorite ga u pametan način uredne organizacije vrijednih dragocjenosti. Uklonite poleđinu i staklenu prednju stranu okvira, a zatim dizajnirajte „šipke” provođenjem užeta oko širine okvira. Napravite koliko god krugova želite. Nakon toga na njih objesite naušnice i ogrlice. Upotrijebite rub okvira za odlaganje prstenja.

5. Snimite fotografije najboljih odjevnih kombinacija

"Ujutro ćeš uštedjeti puno vremena ako znaš što ćeš odjenuti, no ponekad ono planirano neće odgovarati tvom raspoloženju prilikom buđenja!", otkrila je Kelly. No, i tu ima ideju koja štedi vrijeme. Odaberite omiljene modne kombinacije, snimite selfie u svakoj od njih, a zatim ih zalijepite pokraj garderobe i upotrijebite kao inspiraciju prilikom odijevanja.

6. Filtrirajte ono što se nalazi u tvojoj garderobi

"Sviđa mi se ideja otvorene garderobe, no to je za minimaliste! Želim ormar s vratima koja mogu zatvoriti tako da ne se moram brinuti jesu li mi majice uredno složene", kaže Kelly. Postignite ravnotežu uz rješenja za odlaganje koja su ukras i ona koja služe za skrivanje! Ono što izlažete koristite kao inspiraciju i dodajte male detalje koji izgledaju sjajno – obojite vješalice.

VIŠE O TEMAMAgarderobaIkeauređenje domaKelly Ekardt
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se