5 savjeta za besprijekoran ljetni make-up

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 17.05.2022.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

U ljetnim mjesecima make-up je posebno sklon topljenju i razmazivanju, zato smo za vas izdvojili pet najboljih trikova koji će vam pomoći da to spriječite.

Proljeće i sve topliji dani najavljuju skor dolazak ljeta i sve više temperature zbog kojih ćemo morati prilagoditi svoju garderobu, ali i kozmetičku torbicu te način na koji nanosimo make-up. U ljetnim mjesecima se pojačano znojimo pa je i naša šminka sklonija razmazivanju te topljenju. Kako bismo to izbjegli, vrlo je važno slijediti određena pravila, a mi smo za vas izdvojili pet ključnih.

1. Pripremite kožu

Za nanošenje make-upa, ovo je prvi i najvažniji korak neovisno o sezoni, no ljeti biste se trebali posebno posvetiti pripremi svoje kože. Prije samog nanošenja šminke, pobrinite se da je vaša koža čista i svojim omiljenim beauty proizvodima s nje uklonite sve nečistoće i ostatke znoja. Također, obavezno nanesite hidratantnu kremu kako bi koža ostala zdrava i kako je make-up ne bi dodatno isušio.

2. Koristite primer

Prije nego krenete sa nanošenjem omiljenog pudera ili sjenila, na svoju kožu nanesite primer. On će prikriti pore na vašem licu, ali i spriječiti razmazivanje make-upa pa će on ostati besprijekoran i tijekom cjelodnevnog nošenja. Isplati se investirati u dobar primer za lice, ali i za oči. Razlika će biti nevjerojatna!

3. Odaberite odgovarajuće proizvode

Kao i garderobu, i svoju biste kozmetiku trebali prilagoditi ovoj najtoplijoj sezoni. Preporučamo da teške pudere zamijenite nešto lakšim BB-kremama koje prekrivaju nepravilnosti, ali istovremeno i njeguju kožu. Ako niste njihov ljubitelj, potražite kvalitetan puder s dugotrajnom formulom koji vas neće iznevjeriti.  Također, birajte vodootporne make-up proizvode, pogotovo maskare kako biste izbjegli njihovo razmazivanje.

4. Nanosite make-up slojevito

Za dugotrajnost i besprijekoran izgled make-upa važno je i njegovo pravilno nanošenje. Izbjegavajte nanošenje debelih slojeva pudera i ostalih proizvoda te ih radije nanosite u manjim i laganim slojevima. Ako niste zadovoljni razinom prekrivanja, nanesite još jedan sloj. Uvijek je bolje make-up nanositi malo po malo, nego odjednom. Proces završite puderom u kamenu kako bi učvrstili podlogu.

5. Koristite fiksator

Slično kao i s primerom koji priprema kožu za make-up, fiksator na kraju garantira da će ostati ‘na mjestu’ te da se neće razmazati ili skinuti. Kada završite s nanošenjem make-upa, našpricajte lice fiksatorom, pazeći da ga stavljate jednoliko na sve dijelove lica. Nemojte preskakati ovaj korak jer on čini veliku razliku u dugotrajnosti i besprijekornosti make-upa, neovisno koliko ga dugo nosili.


VIŠE O TEMAMAMake-upmake-up savjetimake-up trikovisavjeti
Povezano