5 savjeta koji će vam pomoći u borbi s masnom kosom

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 30.03.2021.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Brojne se žene susreću s problemom masne kose, a mi smo tu da pomognemo - donosimo vam 5 savjeta koji će vam pomoći da se zauvijek riješite kose sklone masnom izgledu.

Masna kosa problem je s kojim se često susreću brojne žene, a borba s njim može biti vrlo frustrirajuća. Na sreću, postoje brojni trikovi u njezi kose koji će vam pomoći da se riješite masnog vlasišta jednom zauvijek. Sve što je potrebno jest prilagoditi svoju njegu na odgovarajući način.
Kako bismo vam pomogli u borbi s masnom kosom, istražili smo što kažu stručnjaci te izdvojili pet glavnih savjeta koji će vam pomoći da postignete frizuru o kakvoj ste oduvijek sanjali. Obavezno nastavite čitati i otkrijte što činiti, a što izbjegavati u njezi kose sklone masnom izgledu.

1. Pravilno nanošenje regeneratora

Regenerator nikako ne biste smjeli preskakati u svojoj beauty rutini, čak ni ako imate problem s masnom kosom. Ključ je u njegovom pravilnom korištenju. Umjesto da regenerator nanosite cijelom dužinom kose, stavljajte ga samo na vrhove, izbjegavajući tjeme u potpunosti. Također, vrlo je važno temeljito ga isprati.

2. Prečesto pranje kose

Jedan od uzroka masne kose može biti i njeno prečesto pranje. Ako perete kosu svaki dan, pokušajte preskočiti pranje kose jednom ili dva puta tjedno te se radije poslužite suhim šamponom. Vaše će vlasište biti zdravije te ćete rezultat primijetiti već u prvih nekoliko tjedana!

3. Redovito čišćenje četke za kosu

Četke za kosu pomažu u raspodjeli prirodnih ulja kose s tjemena na vrhove, za zdrav i blistav izgled frizure. Ako se borite s kosom koja je sklona masnom izgledu, vodite računa o izgledu vaših četki za kosu. Njihovo redovito čišćenje može vam pomoći u rješavanju problema masne kose.

4. Pažljivo birajte proizvode za kosu

Investirajte u dobar šampon protiv masne kose te izbjegavajte proizvode koji mogu pogoršati problem. Primjerice, izbjegavajte proizvode za sjaj kose jer su oni obično na bazi ulja. Radije izaberite proizvode za volumen kose koji će “podići” vašu kosu i smanjiti njezin kontakt s tjemenom.

5. Nemojte dirati svoju kosu

Mnoge žene imaju naviku dirati svoju kosu, prolaziti prstima kroz nju, namještati frizuru i slično. Radite li to često tijekom dana, vaša će kosa brže postati masna. To se događa zato što rukama vrlo lako prenosimo ulja i ostale nečistoće s tjemena kroz svoju kosu. Ako ste se prepoznali u ovome, osvijestite problem i smanjite dnevno dodirivanje kose!

VIŠE O TEMAMAsavjetinjega kosemasna kosafrizure
Povezano