5 najvažnijih pravila za njegu kože tijekom jeseni

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 07.10.2022.

0

Ilustracija | Foto: Screenshot / Nivea / YouTube

Ilustracija | Foto: Screenshot / Nivea / YouTube

Vrlo je važno svoju beauty rutinu prilagoditi sezoni u kojoj se nalazimo, zato vam donosimo pet ključnih pravila kojih biste se trebali pridržavati tijekom jeseni.

Jesen nam je sa sobom donijela niske temperature i promjenjivo vrijeme, a takvi uvjeti imaju utjecaj i na našu kožu. Zato je vrlo važno svoju beauty rutinu u njezi kože prilagoditi svakoj sezoni u kojoj se nalazimo, pa tako i ovoj jesenskoj. U nastavku vam donosimo pet glavnih savjeta koji će vam pomoći da svoju kožu održite zdravom i besprijekornom.

1. Pojačajte hidrataciju

Jesen nam donosi brojne promjene te zrak postaje suši i hladniji što može uzrokovati isušivanje vaše kože. Zbog toga je izrazito važna hidratacija pa preporučamo da svojoj beauty rutini dodate barem jednu bogatu hidratantnu kremu na bazi vode koja će vašoj koži osigurati savršenu dozu hidratacije.

2. Micelarna voda

Ako još niste, preporučamo da za čišćenje lica i uklanjanje make-upa koristite micelarnu vodu. Ona je vrlo efikasna, a manje isušuje kožu od ostalih beauty proizvoda za čišćenje poput različitih sapuna te koži osigurava dodatnu dozu hidratacije koja joj je potrebna.

3. Piling

Svojoj jesenskoj beauty rutini svakako dodajte piling te ga koristite barem dva puta tjedno. On uklanja suhe i odumrle stanice kože te omogućava bolje upijanje ostalih beauty proizvoda za hidrataciju. Razlika u rezultatima vaše njege kože će biti nevjerojatna.

4. Vitamin C

Osim pilinga i micelarne vode, preporučamo da svojoj beauty rutini dodate i serum za lice s vitaminom C. On posvjetljuje i hrani kožu te će vam pomoći da zadržite onaj ljetni sjaj kože kojemu svi težimo, ali će i spriječiti pojavljivanje znakova starenja te isušivanje.

5. SPF faktor

Bez obzira što je ljeto završilo te nam se sunce više ne čini toliko jako, štetne UV-zrake su i dalje prisutne i negativno utječu na našu kožu. Nipošto ih nemojte zanemariti te nastavite koristiti proizvode koji sadrže zaštitni faktor, bilo da se radi o kremi za sunčanje ili pak make-upu sa zaštitnim faktorom poput tekućeg pudera.


VIŠE O TEMAMANjega kožebeauty rutinabeauty savjetijesenska njega
Povezano