5 najvažnijih savjeta za njegu svih tipova kose

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 24.09.2021.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Iako se njegu kose treba prilagoditi njenom tipu i potrebama, postoje neka pravila koja su univerzalna, a mi smo izdvojili pet najvažnijih.

Svaka žena zna koliko je pravilna njega uistinu važna za sjajnu i zdravu kosu na koju ćemo biti ponosni. Tu beauty njegu važno je prilagoditi tipu i potrebama kose, no postoje neka pravila koja su unverzalna za apsolutno sve tipove kose i koja je važno znati kako ne bismo griješili i oštetili kosu.

Istražili smo koje savjete za njegu kose preporučuju stručnjaci te izdvojili pet najvažnijih kako bismo vam olakšali put do savršene frizure iz snova. Obavezno nastavite čitati i riješite se suhe i oštećene kose jednom zauvijek!

1. Perite kosu u mlakoj vodi

Vruća voda s naše kose skida njezina prirodna ulja koja ju čine zdravom, sjajnom i hidratiziranom, pa pranje kose u vodi visokih temperatura nikako nije zdravo i može dovesti do pojave ispucalih vrhova. Iz tog razloga, kosu je najbolje prati u mlakoj vodi koja će postići jednak rezultat čistoće, bez dodatnog oštećivanja.

2. Pravilno nanosite regenerator

Prilikom pranja kose, nipošto nemojte preskakati nanošenje regeneratora. Jednako je važno i njegovo pravilno korištenje pa se preporuča da ga nanosite na vrhove i izbjegavate tjeme kako se ono ne bi pojačano mastilo. Također, investirajte u kvalitetan regenerator koji odgovara potrebama vaše kose.

3. Pravilno pranje šamponom

Suprotno regeneratoru, svoj biste omiljeni šampon trebali nanositi uglavnom na tjeme i korijen kose. Pretjerano korištenje šampona na vrhovima kose može dovesti do njihovog isušivanja te pucanja, kao i lišiti kosu zdravog i glamuroznog sjaja. Imajte to na umu prilikom sljedećeg pranja!

4. Zaštitite kosu od topline

Prije tretiranja kose s bilo kojim alatom poput fena ili pegle za kosu, važno ju je pravilno zaštititi. Investirajte u kvalitetan proizvod koji štiti od topline i ravomjerno ga nanesite na svoju kosu prije sušenja, peglanja ili pak kovrčanja. Također, ako možete, ponekad izbjegavajte korištenje takvih alata općenito te pustite kosu da se sama, na prirodan način osuši.

5. Redovito se šišajte

Bez obzira na svu njegu kose, njezino isušivanje i pojava ispucalih vrhova su ponekad neizbježni. Kada primjetite da vaša kosa nije zdrava kao inače, posjetite frizera te ju skratite. Jedino ćete joj tako vratiti sjaj i raskošan izgled o kakvome sanjate. 


VIŠE O TEMAMANjega kosesavjetifrizurepranje kosezaštita kosešišanje
Povezano