Od pranja do stiliziranja, 4 tajne savršene kose

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 30.06.2020.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Zdrava kosa bez ispucalih vrhova san je svake žene, a mi vam donosimo četiri glavna savjeta stručnjaka koji će vam pomoći da taj san s lakoćom ostvarite

Oštećena kosa je najčešće rezultat navika koje postepeno narušavaju zdravlje kose. Primjerice, često korištenje pegle za kosu i fena, izlaganje kose visokim temperaturama, farbanje kose i slično, s vremenom isušuju kosu i vlasište što dovodi do pojavljivanja ispucalih vrhova i drugih problema.

Ako je vaša kosa suha, ispucala ili bez volumena, ne brinite, jer vam donosimo pet glavnih savjeta stručnjaka koji će vam pomoći da spasite svoju kosu i ponovo ju učinite zdravom i sjajnom. Sve što morate znati kako biste to postigli je pravilno njegovati svoju kosu i oprezno te nježno ju stilizirati.

1. Izbjegavajte svakodnevno pranje kose

Svakodnevno pranje kose uklanja prirodna ulja s vlasišta i samim time posebno jako isušuje kosu što može dovesti od ispucalih vrhova. Preporuča se pranje kose svaki drugi dan kako bi kosa bila zdravija i manje podložna sušenju.

2. Koristite mlaku vodu

Prilikom pranja kose nipošto ne biste smjeli koristiti prevruću vodu. Preporuča se pranje kose mlakom vodom jer ona puno manje oštećuje kosu i ne isušuje ju te će vam kosa biti sjajna i meka na dodir.

3. Obavezno koristite regenerator

Nakon pranja kose, nipošto nemojte preskakati nanošenje regeneratora jer je on posebno važan u borbi protiv suhe i ispucale kose. Za najbolje rezultate nanesite ga temeljito, posebno na vrhove, i pustite ga na kosi minutu do dvije prije nego što ga isperete.

4. Nježno stilizirajte kosu

Važno je napomenuti kako je kosa najosjetljivija kada je mokra, zato je najbolje izbjegavati bilo kakvo stiliziranje dok se ne osuši. Najbolje bi bilo pustiti kosu da se osuši sama jer se tako najmanje oštećuje, no ako koristite fen, nikako ga ne biste smjeli koristiti na najvišoj temperaturi. Izbjegavanje stiliziranja kose peglom ili figarom također se preporučuje.


VIŠE O TEMAMAKosafrizurenjega kosesavjeti
Povezano