3 najčešće pogreške u njezi koje mogu ozbiljno naštetiti koži

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 05.09.2022.

0

Ilustracija. Foto: L'Oréal

Ilustracija. Foto: L'Oréal

Izdvojili smo tri najčešće pogreške koje u najboljoj namjeri činimo u našoj beauty rutini, a koje mogu ozbiljno naštetiti koži.

Za zdravu i mladoliku kožu iznimno je važna pravilna njega. Ipak, uz veliki broj različitih proizvoda na beauty tržištu, ponekad je vrlo težak zadatak pronaći savršenu i odgovarajuću njegu. Prilikom odabira proizvoda važno je uzeti u obzir tip kože, njezino stanje, cilj koji želimo postići, različite formule nekih proizvoda, i slično. Uz velik broj informacija koje treba uzeti u obzir, nije ni čudo da ponekad griješimo. Zato smo u nastavku izdvojili tri glavne i najčešće pogreške u njezi kože koje biste svakako trebali izbjegavati.

1. Prečesto čišćenje lica

Jedna od najčešćih pogrešaka u njezi kože je njezino prečesto čišćenje. Naravno, čišćenje lica bi trebao biti prvi korak u njezi, ali ako je prečesto, može ozbiljno naštetiti koži, dodatno je isušiti ili čak potaknuti njezino mašćenje. Izbjegavajte čistiti kožu lica više od dva puta dnevno.

2. Korištenje prevelike količine proizvoda

Ključ pravilne i kvalitetne njege kože je jednostavnost. Istodobna upotreba velikog broja sastojaka može ograničiti njihovo djelovanje. Za uspješnu njegu nije vam potrebno 10 koraka svakoga jutra i večeri. Ograničite se na nekoliko ključnih proizvoda koji sadrže sastojke za hidrataciju kože i ostale hranjive tvari.

3. Preskakanje nanošenja SPF-a

Neovisno o godišnjem dobu, vaša bi beauty rutina trebala sadržavati barem jedan proizvod sa zaštitom od sunca, bilo da se radi o hidratantnoj kremi ili čak tekućem puderu koji koristite. Štetne UV-zrake prisutne su tijekom cijele godine, pa čak i onda kada je oblačno, a jedan su od glavnih uzroka dehidrirane kože i njenog ubrzanog starenja.


VIŠE O TEMAMANjega kožebeautybeauty savjetipogreškepogreške u njezi
Povezano