3 (glavna) načina kako koristiti ulje za kosu

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 22.04.2014.

345

Ilustracija | Foto: Screenshot / YouTube

Ilustracija | Foto: Screenshot / YouTube

Uz obnovu i hranjenje kose, ulje za kosu značajno će vam pomoći i prilikom 'slaganja' frizure

Ulje za kosu poseban je proizvod. Njegova je funkcija intenzivna obnova i hranjenje kose. No, to nije sve - ulje za kosu značajno će vam pomoći prilikom slaganja frizure, a usto ono štiti kožu od ultraljubičastog zračenja i topline te sprječava pucanje vrhova. Možete ga koristiti na 3 načina:
1. Najpopularniji način primjene ulja za kosu je nanijeti ga na vlažnu kosu poslije pranja kose. Upravo taj način djeluje kao termozaštita. Osim toga, ulje za kosu možete dodati u boju za kosu, šampon ili regenerator kako biste pojačali djelovanje tih proizvoda.
2. Ako nanesete ulje na kosu nakon što ste napravili frizuru, ono će je hidratizirati te će vaš rep ili lokne biti blistave. A ako ga naneste na pramenove prije odlaska na plažu ili bazen, ulje će štititi vašu kosu od djelovanja ultraljubičastih zraka, klora i soli.

3. Ulje za kosu možete koristiti i kao masku - nanesite ga na kosu po cijeloj njezinoj duljini prije spavanja. Ovaj postupak odlično će obnoviti oštećenu kosu.

VIŠE O TEMAMAulje za kosunjega kosemaske za kosustiliziranje kosehranjenje kose
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se