13 godina 'Sumraka': Gdje su zgodni vampiri i vukodlaci danas?

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.06.2022.

0

Foto: Fox Movies

Foto: Fox Movies

Prošlo je 13 godina od trenutka kad su obožavatelji 'zagrizli' za prvi dio jedne od najpopularnijih vampirskih priča svih vremena

"Sumrak" saga spisateljice Stephenie Meyer više je od filmova za mlade – to je kulturni fenomen koji ostaje popularan svih ovih godina te i dalje utječe na književnost za mlade, vampirsku fikciju i pop kulturu. Ali, gdje su zgodni vampiri i vukodlaci danas?

Kristen Stewart

Kristen Stewart se po završetku franšize vratila na scenu neovisnog filma, zasluživši priznanje za svoje uloge u dramama poput „Čuvarica“ (2014.), „Zauvijek Alice“ (2014.) i „Oblaci nad Sils Marijom“ (2015.) Osim toga, glumila je u kino hitu „Charliejevi anđeli“ iz 2019., a pojavljuje se i u znanstveno-fantastičnom akcijskom filmu „Pod vodom“ (2020.). Nedavno je glumila karizmatičnu princezu Dianu u filmu „Spencer“ (2021.).

Robert Pattinson

Pattinson je privukao pozornost glumeći Cedrica Diggoryja u filmu „Harry Potter i Plameni pehar“ (2005.), no upravo ga je uloga Edwarda Cullena lansirala u zvjezdano nebo. Između snimanja filmova „Sumrak“, glumio je u nekoliko romantičnih drama poput „Hvala ti za ljubav“ (2010.) i „Voda za slonove“ (2011.). Ove godine, Pattinson se pojavio na filmskome platnu kao novi Batman, što je još jedna od uloga u kojima je pokazao vrhunsku sposobnost prilagodbe za uloge.

Ashley Greene

Greene je bila jedna od omiljenih članica glumačke ekipe, a svima je u sjećanju ostala kao karizmatična vampirica Alice. Osim što se uhvatila u koštac s nekoliko uloga u nezavisnim filmovima, Greene  uglavnom posuđuje svoj glas u raznim video igrama poput „Batman: Arkham Knight“ i „Batgirl: A Matter of Family“.

Niki Reed

Niki Reed je glumila Rosalie, prekrasnu vampiricu koja je plašila Bellu prije nego su se zbližile. Osim što se pojavila u blockbusteru "Empire State" (2013.) s Dwayneom Johnsonom, bila je više odsutna, nego prisutna u Hollywoodu. Nedavno se ponovno pojavila u televizijskoj seriji „Sanjiva dolina“ i „V Wars“.

Taylor Lautner

Nekada poznat po ulozi u "Avanture Sharkboya i Lavagirl" (2005.), Lautner je u Sumrak sagi glumio vukodlaka Jacoba Blacka koji se kasnije zaljubljuje u Bellinu i Edwardovu kći.  Nakon što se okušao kao akcijska zvijezda u filmovima poput „Otmica" (2011.) i "Svijet parkoura" (2015.), Lautner je postigao uspjeh i u TV emisiji "Cuckoo".
Iako su mnogi od ovih glumaca izgradili uspješne karijere nakon „Sumraka“, poput Roberta Pattinsona ili Kristen Stewart, moramo se složiti kako ćemo većinu pamtiti po nezaboravnim vampirskim ulogama koje nas vraćaju u dobra, stara vremena.

VIŠE O TEMAMASumrak sagafilmoviStephenie MeyerKristen StewartRobert PattinsonAshley GreeneNiki ReedTaylor Lautner
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se