11. travnja u trgovinama: Evo što donosi dugoiščekivana H&M kolekcija

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 03.04.2019.

6

Rowan Blanchard i Dakota Fanning

Rowan Blanchard i Dakota Fanning

Za sezonu proljeće/ljeto 2019, Conscious Exclusive istražuje ljekovitu snagu prirode, dok istovremeno usvaja i inovacije kada su u pitanju održivi materijali i procesi

H&M je partijem obilježio lansiranje svoje nove Conscious Exclusive kolekcije u Los Angelesu. Brojne slavne osobe, influenceri i prijatelji H&M-a kao što Irina Shayk, Dakota Fanning, Halima Aden i Amber Valletta, prisustvovali su ovom fantastičnom eventu. Za sezonu proljeće/ljeto 2019, H&M Conscious Exclusive istražuje ljekovitu snagu prirode, dok istovremeno usvaja i inovacije kada su u pitanju održivi materijali i procesi, sve s ciljem postizanja održivije budućnosti mode. Kolekcija će biti lansirana 11. travnja i dostupna u odabranim trgovinama širom svijeta, kao i online na hm.com.
Foto: H&M

Foto: H&M

U sklopu gotovo svake nove Conscious Exclusive kolekcije, H&M predstavlja i nove održive materijale koji ove sezone obuhvaćaju Piñatex zamjenu za pravu kožu napravljenu od celuloznih vlakana dobivenih iz lišća ananasa, BLOOM Foam prilagodljivu biljnu pjenu dobivenu preradom biomase dobivene od algi, i Orange Fiber održiva svilenkasta vlakna dobivena preradom citrusnog voća.
Irina Shayk, Alex Wek i Amber Valetta

Irina Shayk, Alex Wek i Amber Valetta

"Pri izradi ove kolekcije istraživali smo ljepote prirode, što je vidljivo na našim uzorcima, lepršavim krojevima, upečatljivoj paleti boja i pažnji posvećenoj detaljima. Presretni smo što možemo predstaviti nove održive materijale dobivene na biljnoj bazi i na taj način kreirati visokokvalitetne, prekrasne i moderne odjevne kombinacije koji su istovremeno zanimljivi, ali i jednostavni za nošenje," ističe Ann-Sofie Johansson, Creative Advisor za H&M.

Camilla Morrone i Irina Shayk

Camilla Morrone i Irina Shayk

Conscious Exclusive kolekcija utjelovljuje ravnotežu između glamura i inovativnosti te se podjednako dobro može nositi u posebnim prilikama, kao i u opuštenijim svakodnevnim trenucima. Kolekcija je nadahnuta prirodnim ljepotama koje nas okružuju, ujedno i važnom ulogom koju ima priroda. Dizajnerski tim pretočio je minerale, drveće i biljke u prekrasni jacquard i prozračne tkanine s uzorcima. Paleta boja obuhvaća boju lavande, boju pijeska, tirkizno plavu i petrolej boju, kao i koraljno ružičastu boju te crnu, zlatnu i srebrnu boju.

Foto: H&M

Foto: H&M

U kolekciji se posebno ističe zanimljiva jakna napravljena od inovativnog Piñatex materijala u sjajno srebrnoj boji i raznobojnog jacquarda, te romantični gornji dio otvorenih ramena napravljen od Orange Fiber materijala. Istovremeno je pustinjski krajolik poslužio kao nadahnuće za dojmljivu tuniku-haljinu s uzorkom, dok se među mnoštvom lepršavih krojeva posebno ističe i novi nezaobilazni modni dodatak – napravljen od BLOOM Foam materijala, što svaku kombinaciju čini opuštenijom.

VIŠE O TEMAMAH&MConscious Exclusivehaljineodrživi materijali
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se