10 najboljih namirnica za (brži) rast kose

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 16.04.2016.

47

Ilustracija | Foto: H&M

Ilustracija | Foto: H&M

Želite da vaša kosa raste brže? Uključite u prehranu sljedeće namirnice, i napredak će biti vidljiv već za nekoliko mjeseci.

Brzina rasta kose ovisi o nekoliko faktora, jedan od osnovnih je genetika. No, na rast kose jako utječe prehrana. Ne morate je nužno jako mijenjati, dovoljno je da u nju uključite neke namirnice uz koje ćete za nekoliko mjeseci primijetiti da vam kosa raste brže.

Hrana za kosu:

1. Jaja

Zahvaljući  biotinu i vitaminu B12 koji sadrže, jaja su korisna za jačanje i rast kose. Ona su, također, odličan izvor bjelačevina, jednog od gradivnih elemenata kose.

2. Orašasti plodovi

Svi oni sadrže cink, a taj mineral sprječava gubitak kose. Jedite šaku orašastih plodova dnevno i kosa će vam puno manje ispadati.

3. Grah i leća

Mahunarke pomažu pri smanjenju krhkosti kose jer sadrže željezo, cink i biotin.

4. Losos

Masne vrste ribe sadrže vitamin D zbog kojeg kosa postaje zdravija i jača. Omega-3 masne kiseline pomažu kosi da se lakše nosi s gubitkom vlage.

5. Špinat

Ovo zeleno povrće sadrži beta-karoten uz pomoć kojeg se vlasište lakše rješava mrtvih stanica, a to pak potiče brži rast kose.

6. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje obiluje cijelim nizom korisnih masnoća, vitaminom E i mineralima. Kokosovo ulje možete koristiti i kao jedan od sastojaka maski za kosu - ako patite od krhke kose koja lako puca.

7. Jogurt

On sadrži vitamine B5 i D koji jačaju folikule.

8. Zob

Želite da vam kosa raste brže? Redovito jedite zobenu kašu. Ona sadrži cink i biotin koji sprječavaju pucanje kose i čine ju zdravijom.

9. Borovnica i šipak

Sadrže veliku količinu vitamina C koji štiti kosu od negativnih vanjskih utjecaja.

10. Tikva

Zbog vitamina A koji sadrži ona je nezamjenjiva u postizanju zdravog vlasišta.

VIŠE O TEMAMAnjega koserast kosezdrava prehranaorašasti plodovikokosovo ulje
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se