Znate li što sprječava, a što potiče rast kose?

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 09.03.2020.

0

Ilustracija. Foto: L'Oreal

Ilustracija. Foto: L'Oreal

Glavni je ključ za dugu i zdravu kosu uspješna briga o njoj, no uz to ćete se morati oboružati strpljenjem. Evo što sve trebate znati.

Ako želite imati dugu kosu, prije svega vam je potrebno strpljenje. Ne postoje metode koje će čudotvorno ubrzati rast kose više nego što je to normalno. Ipak, možete učiniti nešto da pomognete svojoj kosi kako bi bila što zdravija i jača, što je definitivno važno ako želite imati duge lokne.
Najvažniji je ključ defnitivno pravilna prehrana. Važno je da u vašoj prehrani prehrani ima dovoljno bjelančevina, vitamina i minerala jer svi oni utječu na rast kose. Osim toga, prema kosi bi se trebalo odnositi na isti nači kao prema licu. To znači:
- koristiti kvalitetne proizvode za njegu kose
- biti oprezna tijekom stiliziranja kose
- štititi kosu od oštećenja (sunca, kemikalija ili visokih temepratura)

Ako ste pak jedna od onih žena koje misle da im kosa polako ili uopće ne raste, utješit ćemo vas - niste u pravu. Problem je u tome da, ako se prerijetko šišate, vaši vrhovi počinju pucati i jednostavno nestaju. Posebno je važno da se pravilno brinete za kosu (osobito ako redovito nanosite boju). Redovito je njegujte.

VIŠE O TEMAMAnjega kosestiliziranje koserast kose
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se