Znate li kako pametno koristiti maskaru? Duge trepavice su garantirane!

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.07.2017.

1

Ilustracija | Foto: Rimmel London

Ilustracija | Foto: Rimmel London

Zato što se većina komunikacije obavlja s očima, naše trepavice nam omogućuju da svojim riječima damo boju i značenje

Trepavice nisu samo dlačice koje obrubljuju kapke. One su dar Majke prirode koje nam je ih dala kako bi zaštitile naše oči od prašine i drugih stranih tijela. Zato što se većina komunikacije obavlja s očima, naše trepavice nam omogućuju da svojim riječima damo boju i značenje.
Bilo bi beskrajno bolje i efektivnije kada bi naše trepavice bile duge, debele i besprijekorne. Ne moramo se roditi s takvim atributima da bismo imali zavodljive oči. Na koncu, čemu služi make up! Sve što je potrebno jest jedan čarobni potez maskarom.
Ona čini čuda za naše trepavice i ako je pravilno nanesena, nema grudica koje vise s trepavica. Također moramo paziti da je svaka pojedina dlačica odvojena od ostalih. Ništa ne može upropastiti efekt maskare kao grudave i slijepljene trepavice, piše Javno.com.

Lagano zagrijte uvijač trepavica kako bi dobili bolji efekt

Kako biste izbjegli stvaranje istih, nanesite maskaru na korijen trepavica a zatim sa četkicom malo protresite lijevo-desno. Na kraju, pažljivo nanesite ostatak maskare prema vrhu trepavica tako da upotrijebite mali češalj. Ako pak ne želite koristiti češljić, jednostavno maramicom obrišite višak maskare s četkice prije nego ju nanosite.

Još jedan je problem zbog kojeg maskara može napraviti suprotan efekt onom zavodljivom, a to su mrlje. Ponekad se maskara razmaže ako se pomiješa sa kremom ili korektorom za lice koji je na uljnoj bazi. Taj problem možete spriječiti tako da prije nanosa maskare nanesete puder na donje kapke. Pokušajte ne treptati za vrijeme nanošenja jer postoji mogućnost da se maskara razmaže oko očiju.

Ponekad, stavljanje dodatnog sloja maskare može vaše trepavice učiniti još debljima i izražajnijima. No ako to odlučite napraviti, preporučamo da to učinite prije nego se temeljni sloj osuši, u suprotnom dobit ćete one nepoželjne grudice.

Bolji efekt postići ćete ako prethodno malo zagrijete uvijač

Također, ako korisite uvijač trepavica, obavite taj dio prije nanošenja maskare. Bolji efekt s uvijačem ćete postići ako ga prethodno malo zagrijete, no pripazite na temperaturu kako ih ne biste spalili.

Prilikom nanošenja maskare, često promašimo trepavice u kutevima očiju. Kako biste premazali sve trepavice na kapku, najbolje je da koristite kratku i tanku četkicu. Osim što je lakše doseći kuteve očiju, rukovanje takvom četkicom daje dodatnu kontrolu vašim potezima.

Najbolje rezultate ćete postići ako koristite čistu četkicu, stoga se pobrinite da uvijek bude takva. Ako imate problema sa osušenom maskarom na četkici, stavite malo odstranjivača make up-a, a zatim ju operite sapunom i vodom. Dobro posušite četkicu prije nego je vratite ostatku pribora za šminkanje. Čista i suha četkica ne samo da pospješuje nanošenje i efekt maskare na vašim očima, već isprječava iritaciju.

VIŠE O TEMAMAtrepavicemaskarakako nanijeti maskaruuvijač trepavica
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se