'Zmajeva kuća' najgledanija premijera u povijesti HBO-a

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.08.2022.

0

Foto: HBO

Foto: HBO

HBO serija 'Zmajeva kuća' (House of the Dragon) imala je premijeru na HBO Maxu u Hrvatskoj uz dosad najveći broj gledatelja nove serije ili filma na jednoj HBO streaming usluzi.

"'Zmajeva kuća' daleko je najpopularnija premijera u povijesti HBO-a i HBO Maxa u Hrvatskoj, oborivši sve prethodne rekorde za nov naslov. Broj gledatelja prve epizode nadmašio je sva očekivanja." – izjavila je Iva Zrnčić, PR manager za HBO Max u Hrvatskoj.

Prva epizoda "Zmajeve kuće" stigla je u HBO Max ponudu u 03.00h u ponedjeljak ujutro, u 21 europskoj zemlji širom Europe, uključujući nordijske zemlje, Nizozemsku, Centralnu i Istočnu Europu, Španjolsku i Portugal. Velika potražnja na streaming platformi počela je u ranim jutarnjim satima i dosegla vrhunac u ponedjeljak navečer.

U SAD-u je premijera "Zmajeve kuće" privukla 10 milijuna gledatelja na linearne kanale i HBO Max platformu u nedjelju navečer, što je dosad najveći broj gledatelja nove originalne serije u povijesti HBO-a.Radnja serije od 10 epizoda, temeljene na knjizi „Vatra i krv“ Georgea R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz „Igre prijestolja“ i govori o kući Targaryen. Nove epizode dolazit će u ponudu ponedjeljkom, tijekom narednih devet tjedana. U seriji glume Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans.

George R.R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenta serije uz Ryana Condala, ujedno i scenarista te Miguela Sapochnika, koji također potpisuje i režiju. Izvršni producenti su Sara Hess, Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt.


VIŠE O TEMAMAHBOHBO Maxstreaming platformeTV serijeZmajeva kućaIva Zrnčić
Povezano