Zelena je IN, u H&M 3. prosinca stiže izvrsna kolekcija

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.12.2020.

0

Foto: H&M

Foto: H&M

U H&M Conscious Exclusive A/W20 kolekciji, profinjeni komadi izrađeni su od materijala iz održivih izvora koji su izrađeni od otpada

Ono što se obično baci, namjerno se pretvara u bogatstvo koje treba voljeti i cijeniti, što nam omogućuje da cijenimo potencijal otpada i potaknemo se kreativnošću koja proizlazi iz potrebe za ponovnom upotrebom stvari. Conscious Exclusive A/W20 kolekcija bit će dostupna na hm.com od 3. prosinca.
Kolekcija A/W20 doslovno stvara ljepotu od otpada, uključuje inovativne tkanine i procese koji otpad od usjeva pretvaraju u prirodna vlakna, tkanine izrađene od drvne kaše koja se dobiva iz održivog izvora.
Materijali se mogu naći u komadima ženske odjeće, poput raskošnih večernjih haljina u crno-zelenom jacquard taftu, žutom jacquardu ili ukrašenim zagasito zelenim cvjetovima, miješajući se s voluminoznim gornjim dijelovima i prilagođenim odijelima.

Conscious Exclusive A/W20

Conscious Exclusive A/W20

Dramatični volumen, nježno strukturirani oblici i glamurozni volančići uklapaju se uz podton stvarajući mračno primamljiv izgled i dojam. Muška odjeća vraća se Conscious Exclusive kolekciju; tu su klasični smoking, luksuzna odijela, košulje i žuta jacquard jakna.

"Za A/W20 kolekciju, zaista smo željeli biti početnici - pomičući granice kreativnosti i održive mode - fokusirajući se na otpad. Kao rezultat toga, dijelovi ove kolekcije izrađeni su od zaista nevjerojatnih materijala proizvedenih od otpada. Radeći s ovom vrstom transformacije te biti u mogućnosti razgovarati s našim kupcima kroz ljepotu, nadamo se da otpad može biti dio budućnosti održive mode", kaže Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u H&M-u.

Foto: H&M

Foto: H&M

Modni dodaci uključuju hrabre choker ogrlice, naušnice i kopče za cipele od recikliranih metala i sunčane naočale izrađene od Made of Air materijala, djelomično izrađenog od otpadne biomase. Cipele se mogu nositi i kao natikače i kao čizme s uklonjivom čarapom izrađenom od VEGEA kože, to jest veganske kože djelomično izrađene od nusproizvoda tijekom procesa dobivanja vina. Grafike u cijeloj kolekciji nadahnute su cvjetnim tapetama koje su se vremenom odlijepile ili tapiserijama iz prošlih dana, dok cvjetne aplikacije i motivi moljaca aludiraju i na život i na propadanje.

H&M

H&M

Nadalje, dvije H&M trgovine u Stockholmu i Berlinu nudit će uslugu najma šest različitih komada iz A/W20 kolekcije - neke su jedinstvene samo za uslugu najma, dok su druge izrađene u ekskluzivnim bojama.

Conscious Exclusive AW20 kampanja potiče nas da "nosimo otpad" u nastojanju da promijenimo modu, a u njoj sudjeluje Zinnia Kumar, australska ekologinja, aktivistica i manekenka sa sjedištem u Londonu.

VIŠE O TEMAMAH&Mzelena bojaH&M Conscious Exclusivehaljine




Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se