'Zbornica' najbolji dugometražni igrani film

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.02.2022.

0

Zbornica

Zbornica

Dugometražni prvijenac redateljice Sonje Tarokić u produkciji Kinorame, drama je o borbi pojedinke unutar hrvatskog školskog sustava

'Zbornica', film scenaristice i redateljice Sonje Tarokić i producentice Ankice Jurić Tilić, najbolji je hrvatski film u prošloj godini prema glasovima članova Hrvatskog društva filmskih kritičara te dobitnik 30. Oktavijana u kategoriji dugometražnog igranog filma.
"Uz veliki interes publike, koja je uistinu puno komentirala film i pronalazila se u njegovim likovima, čime mu je odala prekrasno priznanje, iznimno mi je značajno i priznanje struke, koje smo dobili ovom nagradom. 'Zbornica' je rezultat dugotrajnog rada velikog broja ljudi, a s nagradom filmske kritike nastavljamo njeno uspješno putovanje", rekla je Sonja Tarokić, zahvaljujući na nagradi Oktavijan.
Dugometražni prvijenac redateljice Sonje Tarokić u produkciji Kinorame, drama je o borbi pojedinke unutar hrvatskog školskog sustava. Ljetos je okrunjen s dva posebna priznanja na uglednom filmskom festivalu u Karlovym Varyma, gdje je imao svjetsku premijeru.
Kinorama je osvojila i Oktavijana za najbolju manjinsku koprodukciju za rumunjsku komediju 'Baksuzno bubanje ili bezumni pornić' redatelja Radua Judea, koja je osvojila i Zlatnog medvjeda na festivalu u Berlinu. Komediju o učiteljici u središtu seks skandala hrvatska publika upravo ima priliku gledati u kinima."Jako je dobar osjećaj dobiti ovu prestižnu nagradu, a još bolji dobiti dvije", rekla je producentica Ankica Jurić Tilić u povodu dva osvojena Oktavijana, nagrade koju Hrvatsko društvo filmskih kritičara dodjeljuje tridesetu godinu zaredom.

VIŠE O TEMAMAhrvatski filmovinagrada OktavijanSonja TarokićAnkica Jurić Tilić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se