Zavirite u najljepši dubrovački ured

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.06.2020.

0

Foto: Zoran Marinović

Foto: Zoran Marinović

Arhitekti Sandra Luković i Vujadin Vukmirović industrijski su dizajn udahnuli uredima te od njih napravili pravu oazu dobrog dizajna

Uredski prostori često nisu ništa više doli bijelih zidova i stolova i stolica. Najčešće nezanimljivi i ne inspirativni za rad zaposlenicima, no ima i onih koji se izdvajaju iz mase jednoličnih, čiji vas interijeri osvoje na prvu, i iz čijih prostora najčešće ne želite otići kući ni nakon kraja radnog vremena.
Foto: Zoran Marinović

Foto: Zoran Marinović

Jedan od takvih interijera je i ured tvrtke Socialnet u Dubrovniku, a zasigurno je najljepši dubrovački ured. Tvrtka Socialnet bavi se telefonskim komunikacijama, a zapošljava 200 zaposlenika.
Socialnet

Socialnet

Ured im se nalazi u staroj tvornici duhana, a među Dubrovčanima je i danas znana kao zgrada 'Duhan'.

Foto: Zoran Marinović

Foto: Zoran Marinović

Upravo to je i bila inspiracija arhitektima Sandri Luković i Vujadinu Vukmiroviću koji su industrijski dizajn udahnuli uredima i od njih napravili pravu oazu dobrog dizajna.

Socialnet

Socialnet

"Od početka smo željeli dizajnom zadržati povijesni industrijski dizajn i slijediti priču tvornice koja je bila na tom mjestu, odati joj svojevrsni hommage. U tome smo, uz naše prijatelje arhitekte i uspjeli. Industrijski dizajn se u potpunosti sljubio sa zgradom i dobili smo cjelovitu priču", rekao je Zejd Bilalović, vlasnik tvrtke Socialnet.

Foto: Zoran Marinović

Foto: Zoran Marinović

"Prostorom odišu chesterfield fotelje i kauči u konjak boji, željezni kovani radni stolovi i beton koji stvaraju pravi industrijski ugođaj, a dalmatinskim kamenom i drvom utoplili smo cijelu priču kako bi nas podsjećala na podneblje u kojem se ured nalazi", dodao je njegov poslovni partner i suvlasnik, Alija Velagić.

VIŠE O TEMAMAinterijeriSandra LukovićVujadin VukmirovićDubrovnik
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se