Zaklada Ana Rukavina održava 8. Dan otvorenih srca

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.11.2019.

0

Zaklada Ana Rukavina

Zaklada Ana Rukavina

Zaklada Ana Rukavina i ove će godine u petak 22. studenog od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10/I) u Zagrebu održati Dan otvorenih srca

Svi građani koji žele saznati više o djelovanju Zaklade Ana Rukavina mogu se pridružiti Danu otvorenih srca koji se ove godine održava u povodu trinaeste obljetnice Aninog preranog odlaska i rada Zaklade Ana Rukavina.
U sklopu Dana otvorenih srca održat će se upis u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, kojem se mogu pridružiti svi zdravi građani od 18 do 40 godina.


Mladi kantautor Matija Cvek će oko 14 sati održati kraći nastup i tako doprinijeti obilježavanju Dana otvorenih srca kojim se prisjećamo Ane i njene snažne poruke „Želim život“ na kojoj je nastala Zaklada Ana Rukavina.

Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.
Važnost upisa u Hrvatski registar te djelovanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina svim zainteresiranim građanima moći će objasniti i liječnici koji će biti dostupni tijekom održavanja akcije. 

Zahvaljujući brojnim darivateljima i donatorima, Hrvatski registar, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), danas broji 62.921 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je 60.724 uzoraka tipizirano, a darivatelji iz Hrvatskog registra dali su šansu za život 114 oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva.

VIŠE O TEMAMAZaklada Ana Rukavina
Povezano

Građani donirali 1,5 milijuna kuna Zakladi Ana Rukavina

30.000 ljudi na humanitarnom koncertu

Građani donirali 1,5 milijuna kuna Zakladi Ana Rukavina


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se