Zagreb prvi po čistoći smještaja prema Airbnb-u i Bookingu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.01.2021.

0

Foto: CroModa

Foto: CroModa

Prema nedavno provedenom istraživanju o europskim metropolama sa najčišćim smještajem, Zagreb je na prvom mjestu po ocjenama korisnika najznačajnijih platformi za rezerviranje smještaja - Airbnb i Booking.com

Provedeno je istraživanje prema ocjenama korisnika platformi za rezerviranje smještaja: Airbnb, Booking.com i Tripadvisor. Istraživanje je objavio britanski portal ShowersToYou.co.uk, a temelji se na prosjeku ocjena čistoće smještaja u popularnim europskim glavnim gradovima.
U ukupnom poretku od 20 najčišćih odredišta u Europi, Zagreb je zauzeo visoko 3. mjesto s prosjekom od 4,740, a ispred su samo Lisabon s prosjekom ocjena od 4,792, dok je na drugom mjestu Prag s gotovo identičnom ocjenom kao Zagreb, tj. prosjekom od 4,741.
Osim spomenutog istraživanja, vrijedno priznanje Zagreb je osvojio i na online održanom BH Tourism Film Festival 2020. u Sarajevu. Naime, radi se o nagradi "The Best Culture and Heritage" koju je TZGZ osvojila za film „Zagreb Loves You“. Podsjećamo, riječ je o filmu različitom od uobičajenih turističkih promotivnih filmova, a koji je nastao u ožujku prošle godine, u trenutku kada je glavni grad Hrvatske bio pogođen s dvije nesreće odjednom – krizom i potresom. Film je postao okosnica i sveobuhvatne kampanje #ZagrebLovesYou te je ovo peta po redu nagrada koju je TZGZ za njega osvojila u malo više od pola godine.

VIŠE O TEMAMAAirbnbBooking.comTripadvisorZagreb
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se