Zagreb istinska city-break destinacija, najviše Talijana

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.02.2023.

0

Ilustracija. Foto: CroModa

Ilustracija. Foto: CroModa

U siječnju su, uz domaće goste, najviše noćenja ostvarili su gosti iz Italije, a slijede ih gosti iz Njemačke, Bosne i Hercegovine te SAD-a

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), u siječnju je u glavnom gradu Hrvatske ostvareno je 57.914 dolazaka i 129.498 noćenja, što predstavlja porast od 35% u dolascima i 21% u noćenjima, u usporedbi s istim periodom prošle godine.

U siječnju su, uz domaće goste, najviše noćenja ostvarili su gosti iz Italije, a slijede ih gosti iz Njemačke, Bosne i Hercegovine te SAD-a. U dolascima su, od stranih gostiju, na prvih pet mjesta gosti iz Italije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Srbije te Slovenije.

"Zagreb je atraktivno odredište cijele godine i istinska city-break destinacija u Hrvatskoj, a posebno nas veseli što su rezultati za siječanj bolji i od onih ostvarenih u siječnju rekordne 2019. godine. Naime, u usporedbi sa prvim mjesecom 2019., zabilježili smo porast od 3% u dolascima i 8% u noćenjima, što je sjajan početak godine", izjavila je direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld.

S početkom siječnja TZGZ je pokrenula online promotivnu kampanju Winter BUZZG koja se obraća emitivnim tržištima na području Austrije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Srbije, a koja posebno skreće pažnju na zagrebački zimski period. Od ukupnog broja noćenja, tj. njih 129.498, u siječnju su strani gosti ostvarili 92.331 noćenje, dok su od ukupno 57.914 dolazaka, strani turisti realizirali njih 38.920. Prosječno su gosti ostvarili 2.3 noćenja tijekom siječnja u Zagrebu.


VIŠE O TEMAMAZagrebhrvatski turizamMartina Bienenfeld
Povezano