Zagreb Design Week otkrio finaliste izbora za ZGDW Award

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.09.2021.

0

Operation Enigma

Operation Enigma

U utorak 21. rujna očekuje nas otvorenje osmog izdanja najvećeg hrvatskog festivala dizajna, Zagreb Design Weeka, koji će trajati do nedjelje, 26. rujna

Zagreb Design Week održava se na već poznatoj lokaciji, u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla i na partnerskim lokacijama kao što su Botanički vrt, BUQELE House of Fashion, zagrebački  Muzej suvremene umjetnosti, Muzej za umjetnost i obrt Zagreb, Nunc, Planet.hr, Prostoria, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna,  da nabrojimo samo neke..

Već tradicionalno, petu godinu u nizu jedan od vrhunaca festivala je izbor za ZGDW Award. Drugi put zaredom ZGDW Award dodjeljuje se u šest kategorija — Grafički dizajn, Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija, Produkt dizajn, Dizajn prostora, Tekstilni i modni dizajn i Dizajn društvenih inovacija.

Finalisti ZGDW Award 2021. bit će predstavljeni  izložbom u Hali V, kada će međunarodni žiri proglasiti pobjednike. Nagrade po kategorijama dodjeljuju se u obliku priznanja, a  u svakoj kategoriji dodjeljuju se po tri nagrade.

Finaliste i dobitnike nagrada odabire peteročlani žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka iz područja dizajna: Davor Marković, Simon Morasi Piperčić, Goran Turković, Masanori Umeda i Anja Zorko.

Finalisti po kategorijama su:  za Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija Valentina Vidaković, Include i Enigma,  za Dizajn društvenih inovacija Ines Borovac,  Kofein dizajn i Rašić+Vrabec, u kategoriji Dizajn interijera za nagradu konkuriraju  Mikser i Cipmann, RAKETA i Björk, za najbolji Produkt dizajn Tina Rugelj, Benussi & the Fish i Nunc, za Grafički dizajn Tumpić / Prenc, Grafika  Tumpić i Grafika  Señor, a u kategoriji Tekstilnog i modnog  dizajna  Amina Musić , Mihaela Brajković i Nikolina Krstičević.


VIŠE O TEMAMAZagreb Design Weekizložbe u Zagrebu
Povezano