Zadar i Hrvatska imaju novi glazbeni festival, Selected

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.06.2024.

0

Selected Zadar

Selected Zadar

Grad Zadar ovog ljeta dobiva novi urbani glazbeni festival elektronske glazbe - Selected - koji će zasigurno razveseliti brojne Zadrane, ali i goste grada

Dvodnevni glazbeni spektakl održat će se u petak, 19. i subotu, 20. srpnja na ĐIL-u na Jazinama, tik uz zadarske bedeme, pružajući tako posjetiteljima jedinstveno iskustvo u predivnom okruženju.

Zadarski glazbeni entuzijasti, koji stoje iza novog festivala, dobro su poznati javnosti kao suorganizatori Zadar Sunset Festivala te Selecteda na otoku Pagu. Poseban gost prvog izdanja Selected Zadar je portugalski glazbeni brend Fuse.

Vjerujući da si glazba i okolina uz more iz koje i oni dolaze savršeno odgovaraju, Fuse u svoj glazbeni izričaj itekako stavlja naglasak na to. Oni su u 13 godina glazbenog stvaralaštva izvrsno uklopili najbolje od tradicionalnih korijena i iskustava gdje vrtovi, brodovi, klubovi, plaže i festivali postaju jedinstveni, a svaki prostor postaje poseban. Riječ je o diskografskoj kući koja ima jak kolektiv umjetnika i veliko iskustvo u organizaciji i planiranju brojnih uspješnih glazbenih događaja. Jedan od ciljeva Fuse Recordsa je prikazati najbolje od onoga što se događa u njihovoj "zemlji uz more".

Portofolio im uključuje izvrsne DJ-eve elektronske glazbe koji će sredinom srpnja Zadar vratiti na mapu vrhunskih ljetnih glazbenih događanja. Mladi zadarski tim, koji stoji iz novog festivala, prvim izdanjem za cilj ima pružiti nezaboravno glazbeno iskustvo posjetiteljima te promovirati Zadar kao destinaciju za vrhunske glazbene događaje. Kroz festival žele potaknuti kulturni i turistički razvoj grada, privući ljubitelje glazbe iz cijele regije i pružiti platformu talentiranim izvođačima da se izraze i pokažu svoj umjetnički rad. Festival se održava uz podršku Turističke zajednice Grada Zadra.

Ulaznice za prvi Selected Festival mogu se kupiti na službenoj stranici.


VIŠE O TEMAMASelected FestivalZadarglazbeni festivali
Povezano