Zaboravite na sve ostalo, ovo su tri tajne bržeg rasta kose

Piše: A.S., Zagreb
Objavljeno 21.02.2019.

9

Ilustracija | Foto: L'Oreal

Ilustracija | Foto: L'Oreal

Od prehrane do masaže i šišanja - donosimo tri dokazano dobra savjeta za brži rast kose koji će pozitivno djelovati i na nokte i kožu

1. Masirajte vlasište

Studija provedena u Škotskoj, i to u trajanju od četiri mjeseca, dokazala je ono o čemu se uvijek šuškalo - masaža vlasišta zbilja stimulira rast kose. "Efektna masaža vlasišta ubrzava cirkulaciju te zbog toga kosa raste kudikamo brže", kaže Vernelle Murphy, vlasnik jednog njujorškog salona za njegu kose. Dobra stvar je da masažu vlasišta možete raditi na suhoj kosi ili čak pod tušem. Iskoristite jak pritisak i pokušajte stimulirati što više folikula. Uspjeh je zagarantiran!

2. Redovito šišajte vrhove kose

Još jedan 'trik' koji dokazano pali! Ispucali i krhki vrhovi - osim što izgledaju loše - dovode i do pucanja vaše kose - ključnog neprijatelja dugih lokni. Najbolje je vrhove šišati svaka 2-3 tjedna. Pritom nemojte zaboraviti koristiti posebne maske i serume koji će vam biti od pomoći u misiji pospješivanja rasta kose. Ovdje potražite mnoštvo dobrih recepata za maske za kosu koje sami možete napraviti.

3. Dodaci prehrani

Kvalitetna i zdrava prehrana i u ovom je slučaju jako važna! Koristite dodatke poput biotina. Zapšto? Pa - manjak biotina u organizmu može se pretvoriti u prepreku rastu kose. Biotin vas čeka u mrkvi, rajčicama, salati, blitvi, ali ako ga prirodnim putem ne dobijate u dovoljnoj količini, razmislite o korištenju biotina u tabletama koji ne samo da izvrsno djeluje ne kosu, nego i na nokte i kožu.


VIŠE O TEMAMArast kosemasaža vlasištanjega kosešišanje vrhova kosebiotinbrži rast kose
Povezano