Yves Saint Laurent Libre jedan je od najuzbudljivjih mirisa sezone

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.09.2019.

0

YSL Libre

YSL Libre

Yves Saint Laurent predstavlja novi cool cvjetni miris, Libre. Osmišljen između Pariza i New Yorka. Negdje na granici između muževnosti i ženstvenosti.

Nakon 7 godina i preko 1500 varijacija u savršenom oblikovanju njezinih bujnih akorda, Libre je kreiran u susretu dvoje majstora kreatora parfema, Anne Flipo i Carlosa Benaïma.

Libre predstavlja slobodnu interpretaciju aromatičnog fougèrea, klasičnog stila muških mirisa s lavandom. Provokativna odluka Anne Flipo bila je taj stil rodno zaokrenuti u ženski miris, baš kao što je Yves Saint Laurent smokingu odlučio dati ženski kroj.

Za Libre je dizajnerica bočice Suzanne Dalton učinila neočekivano: uzela je slobode u susretu s ikonom. Jer je mogla. I zato što je Cassandre, jedan od najlegendarnijih logotipova u svijetu mode, jedini instantno prepoznatljiv, iz kojeg god kuta da promatrate.

Dua Lipa zaštitno je lice novog YSL parfema

Dua Lipa zaštitno je lice novog YSL parfema

Jednim hrabrim i razigranim potezom ona je preokrenula ikonski YSL naopačke, oblikovala ga tako da prati oštre uglove bočice i zalijepila ga na staklo – kreatorski dragulj. Senzualna fuzija metala, stakla i mirisa buja iz precizno urezanog staklenog V i naglašenog dekoltea slova Y.

Zaštitno lice parfema je glazbena superzvijezda Dua Lipa.

Novi YSL-ov miris za žene, Libre, bit će dostupan ekskluzivno u parfumerijama Mueller od ponedjeljka, 30. rujna, sve do 20. listopada. Nakon toga, miris stiže i u sve druge parfumerije.


VIŠE O TEMAMAYves Saint Laurentženski mirisiYSLženski parfemiAnne Flipo
Povezano