Y-3 u New Yorku: Yamamoto voli nogomet

Piše: CroModa.com
Objavljeno 23.09.2009.

0

Atmosferu je dodatno pojačalo prisustvo nogometne legende Zinedina Zidana. Zidane je gledao modele uz zvukove američkih rock klasika, Michaela Jacksona i simfonijskih nacionalnih himni. Između ostalih, reviji su prisustovali Rufus Wainwright, Lupe Fiasco, Russell Simmons, Devon Aoki, Casey Spooner, Leigh Lezark i Geordon Nicol.

Povodom proslave nadolazećeg Svjetskog prvenstva u nogometu kolekcija etikete Y-3 za proljeće/ljeto 2010. preuzima moderan sportski stil, umotan u dozu elegantnog sportskog duha kojim marka odiše. Kolekcija je predstavljena u okviru New York Fashion Weeka.

Y-3: Proljeće/ljeto 2010. godine

Y-3: Proljeće/ljeto 2010. godine

Atmosferu je dodatno pojačalo prisustvo nogometne legende Zinedina Zidana. Zidane je gledao modele uz zvukove američkih rock klasika, Michaela Jacksona i simfonijskih nacionalnih himni. Između ostalih, reviji su prisustovali Rufus Wainwright, Lupe Fiasco, Russell Simmons, Devon Aoki, Casey Spooner, Leigh Lezark i Geordon Nicol

Y-3: Proljeće/ljeto 2010. godine

Y-3: Proljeće/ljeto 2010. godine

Kolekcija, koja je prvi put pokazana u zgradi 'Uptown Park Avenue', bila je dodatno naglašena smjelim osvjetljenjem te unutrašnjim detaljima koji su podsjećali na stadion.

Ove sezone, Yohji Yamamoto i Adidas istražili su intelektualni pristup nogometnoj igri. 'Show' se sastojao od pretjeranih silueta, širokih traperica i apstraktnih motiva zastava osam nogometnih federacija koje sponzorira Adidas: Južne Afrike, Njemačke, Japana, Meksika, Španjolske, Argentine, Francuske i Rusije. Nogometne hlače izrezane su dugo i široko, prevelike kratke majice dirale su koljena, a laser cut haljine napravljene na temelju nogometnog dresa naglašavale su ideju svjetla, transparentnosti i pokreta. Kolekcija je sparila britkost i  intelekt gospodina Yamamotoa a Adidasovim inovacijama 

Ženska kolekcija unaprijedila je koncept prozirne odjeće s jaknama i pamučnim omčama koje se nose sa širokim, asimetrično krojenim haljinama i sandalama napravljenim u japanskom stilu. Slično tome, muška kolekcija je uključivala jakne za odijela prošarane laser cut pletivom, što prikazuje ideju krojenja sa svjetlošću.  

'Show' je zaključen na originalan način - pucanjem jedanesteraca koje su izvodili Yamamoto i Zidane.

“Kad nogometaš zapuca i pogodi gol, mreža se zaljulja u prekrasan oblik. Ovo je inspiriralo seriju kratkih laser-cut majica i haljina koje su uhvatile oblik tog ljuljanja”, kazao je Yohji Yamamoto.

Pogledajte galeriju fotografija s revije: Y-3: Proljeće/ljeto 2010. godine


Povezano