Widowspeak i Jess Ribeiro u subotu nastupaju u Močvari

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.04.2024.

0

Foto: Močvara

Foto: Močvara

Na povratak u Zagreb sjajnog američkog indie benda Widowspeak nije se moralo dugo čekati, posebice na sreću i zadovoljstvo svih onih koji su prisustvovali njihovom prvom koncertu u Močvari

Njima će se 20. travnja (subota) na pozornicu pridružiti australska kantautorica Jess Ribeiro koja je upravo prošli tjedan izdala novi album. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 19 eura mogu se kupiti online preko Hangtime ticketinga ili u Dirty Old Shopu (Tratinska 34), a na ulazu će koštati 22 eura.

"Jako sam uzbuđena i baš se veselim prvom nastupu u Hrvatskoj. Gitarom i glasom predstavit ću svoj najnoviji album 'Summer of Love', ali i pokoju dragu mi pjesmu iz ranijih faza moje karijere. Nadam se da će uskoro biti prilike da u Hrvatsku dođem i s bendom. Nadam se da se vidimo u subotu u Močvari, bit će nam lijepo", izjavila je Jess Ribeiro ususret koncertu.

Widowspeak je bend nastao 2010. godine, a čine ga ga Molly Hamilton (gitara, vokal) i Robert Earl Thomas (gitara). U samom početku benda s njima je bio i Michael Stasiak koji ih je kasnije napustio. Već u kolovozu 2011. izdali su istoimeni album koji je imao sjajan prijem i kod publike i kritike. Njihov single “Harsh Realm” bio je jedan od soundtrackova u popularnoj seriji “American Horror Story”. Drugi album “Almanac” koji je svjetlo dana ugledao 2013. producirao im je Kevin McMahon koji je surađivao s bendovima SWANS i Real Estate, a snimali su ga u staroj brvnari na rijeci Hudson. Nakon toga uslijedili su albumi “All Yours” (2015.), “Expect the Best” (2017.), “Plum” (2020.). Njihov posljednji i veoma hvaljeni album s 10 pjesama “Jacket” izašao je u ožujku 2022. i on je bio povod njihovom prvom dolasku u Močvaru. Uzore Widowspeak prepoznaje u imenima kao što Yo La Tengo, Neil Young, Cowboy Junkies, Cat Power, negdje otprilike gdje se susreću estetika 60-ih i 90-ih. Svakako treba i poslušati njihov sjajan nastup na KEXP-u.

Jess Ribeiro je australska indie kantautorica iz Melbournea. Iza sebe ima tri albuma, a četvrti, “Summer of Love” svjetlo dana ugledao je 12. travnja. S gitaristom Robom Lawom imala je i vrlo hvaljeni te nagrađivani projekt Jess Ribeiro and The Bone Collectors, a vrijedi istaknuti i njenu suradnju s legendarnim Mickom Harveyjem.


VIŠE O TEMAMAWidowspeakJess Ribeiroklub Močvarakoncerti u Zagrebu
Povezano