Weekend.16 otkrio što nas sve očekuje u Rovinju

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.09.2023.

0

Foto: Promo

Foto: Promo

Već 16 godina zaredom, Festival ispunjava svoju misiju te donosi niz edukativnih tema i gorućih pitanja koja privlače najveća imena iz svijeta medija, komunikacija i poslovanja

Koja je tajna uspjeha trapa, možemo li pobijediti umjetnu inteligenciju te kako izgraditi kompaniju i ne prodati je na vrhuncu slave, samo su neke od tema koje će začiniti rujansko okupljanje stručnjaka i entuzijasta iz svijeta komunikacija, marketinga i biznisa na Weekendu.16. Aktualne teme i najnoviji trendovi u rasporedu su programa ovogodišnjeg Weekend Media Festivala koji će se održati u Rovinju od 21. do 24. rujna u prostorima stare Tvornice duhana, a koje su najavljene i na Weekend druženju u središtu Zagreba kojemu su se odazvali Zoran Šprajc, Damir Smrtić, Petar Štefanić i mnogi drugi.

Weekend Media Festival oduvijek je bio lider u praćenju i promicanju najnovijih trendova u medijima i komunikacijama. Ove godina najveća je novost integracija umjetne inteligencije u organizaciji festivala Kao istinski predvodnik trendova, Weekend prvi put ima promo video napravljen uz pomoć AI tehnologije koji možete pogledati ovdje.

Weekend je tako otvorio vrata novim kreativnim horizontima te će u sklopu programa održati Zagreb Art Singularity: When AI Meets Creation, izložba fotografija kreiranih pomoću umjetne inteligencije. Panel AI era: Inoviraj, implementiraj, dominiraj powered by UGP također će se baviti ovom aktualnom temom, a više ćemo doznato od Dražena Oreščanina, Ace Momčilovića i Hajdi Ćenan pod moderatorskom palicom Dražena Tomića.
 
Već 16 godina zaredom, Festival ispunjava svoju misiju te donosi niz edukativnih tema i gorućih pitanja koja privlače najveća imena iz svijeta medija, komunikacija i poslovanja. Tako će na ovogodišnjem programu biti riječ o TV formatima koji su opstali u borbi protiv novih medija na panelu TV Survival Kit, a svoja će TV iskustva podijeliti panelisti Mia Kovačić, Joško Lokas i Antonija Blaće s moderatorom Petrom Štefanićem. (P)ostati neovisan ključ je za svaki osobni i profesionalni uspjeh, stoga panel Kako (p)ostati neovisan s Ivanom Bešlićem i Nikolom Dujmovićem, osnivačima Sofascorea i SPANA, dvije najbrže rastuće domaće IT kompanije, publici otkriva kako i zašto se ne prodati na vrhuncu. Kako biti pokretač pozitivnih promjena ispričat će influenceri Sara Jo, Ida Prester i Hana Hadžiavdagić Tabaković na panelu Budi koristan - Koriste li influenceri svoj utjecaj za pozitivne promjene? Svaka greška sa sobom nosi potencijal za rast ako ju promatramo kao priliku za učenje, a o tome Gdje PR-ovci griješe razgovarat će Ivana Galić Baksa, Tomislav Klauški i Vladimir Preselj s moderatoricom Nevenom Rendeli.

Uz zabavu za pamćenje, aktualne teme, zanimljive rasprave, ovogodišnji program obogatit će i  Weekend kino u sklopu kojega će se  premijerno prikazati dokumentarni serijal Sretni gradovi: Kopenhagen, autorice i novinarke HRT-a Martine Validžić.


VIŠE O TEMAMAWeekend Media FestivalRovinj
Povezano