Vruće ljeto na Šalati: Skunk Anansie, Whitesnake, Josipa Lisac...

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 04.06.2019.

0

Skin iz benda Skunk Anansie u kampanji | Foto: Sisley

Skin iz benda Skunk Anansie u kampanji | Foto: Sisley

Zagreb će tijekom srpnja ugostiti niz sjajnih glazbenika, na Šalatu, između ostalih, stižu i Whitesnake, Josipu Lisac i Skunk Anansie

Zagrebačka Šalata ovog će ljeta biti poprištem niza događanja od kojih prvenstveno valja izdvojiti tri velika koncertna nastupa. Tako na samom početku mjeseca, točnije 3. srpnja, u Zagreb dolazi legendarni Whitesnake. Predvođeni velikanom Davidom Coverdaleom bend je upravo objavio novi album „The Flesh And Blood“ povodom kojeg ova kultna škvadra kreće na još jednu ljetnu turneju. Whitesnake su dosad punili mnoge dvorane u Zagrebu (posljednji put prije više od tri godine dvoranu Dražena Petrovića), no ovaj put stižu u ljetno vrijeme, na najomiljeniji gradski open air prostor - stadion na Šalati.

Nekoliko dana kasnije, domaća diva Josipa Lisac održat će u subotu 6. srpnja svoj prvi samostalan koncert na istom mjestu. Pod zvjezdanim nebom, u prekrasnom koncertnom prostoru pretvorenom u veliko kazalište na otvorenom samo za ovu priliku (s isključivo sjedećim mjestima) Josipa će svoju publiku provesti kroz svoj golemi katalog pjesama koji obuhvaća više od 50 godina stvaralaštva.

Treći koncert kojeg valja izdvojiti zakazan je za 27. srpnja na istoj lokaciji. Turneja najvećih hitova „25Live@25“ obilježit će 25 godina karijere za slavnu britansku četvorku Skunk Anansie. Europska turneja za ovaj veliki jubilej vodi ih u Luksemburg, Švicarsku, Italiju, Njemačku, Češku, Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Slovačku i Hrvatsku. Uz otvorenu arenu i parkove u Rimu, Napulju i Wiesbadenu, klubove i dvorane po Berlinu i Budimpešti, zagrebačka Šalata jedan je od najvećih prostora na kojima će Skunk Anansie zasvirati, što samo dokazuje njihovu popularnost u Hrvatskoj.


VIŠE O TEMAMAkoncerti u ZagrebuWhitesnakeJosipa LisacSkunk Anansie
Povezano